• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

В Русия се създава Министерство на държавната сигурност

В Русия се създава Министерство на държавната сигурност

/КРОСС/ В Русия се подготвя мащабна реформа на силовите структури, съобщава в. "Комерсант", цитиран от БТА. Тя ще бъде извършена до президентските избори през 2018 г. Въз основа на Федералната служба за сигурност ще бъде създадено Министерство на държавната сигурност, което да обедини федералните агенции за охрана и за външно разузнаване.

Освен това се очаква федералното следствие да бъде върнато в генералната прокуратура. А дейностите на сегашното Министерството на извънредните ситуации ще бъдат разделени между отбранителното и вътрешното ведомство.

Замисълът бил реформата да осигури по-ефикасно управление на силовите и правоохранителните структури и да изкорени корупцията в тях.

Тази година президентът Владимир Путин ликвидира с укази федералните агенции по миграцията и по контрола върху наркотиците, чиито функции минаха към вътрешното министерство.

А на основата на вътрешните войски и ред подразделения от МВР бе създадена национална гвардия на Русия.

Новото руско министерство на държавната сигурност ще участва в криминални разследвания на следствието и на вътрешното министерство. То самостоятелно ще работи по най-важните дела и тези с най-голям отзвук; ще поеме процесуалния надзор върху следствието; ще бди и за вътрешната сигурност в ред силови ведомства.

Фактически на преобразуваната днешна ФСС ще бъдат върнати функциите на съветския Комитет за държавна сигурност - КГБ.

В процеса на реформата се предвиждало да бъдат сменени и днешните шефове на службите и ведомствата, например „главният следовател" на Русия Александър Бастрикин, който можел занапред да разчита само на почетна длъжност. Говорителят на федералното следствие Владимир Маркин обаче опровергал тези слухове.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.