• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Подредената ни система за сигурност

Подредената ни система за сигурност

/КРОСС/ Едно само-свалило се от власт управление и един провален министър (а и откровено недоразумение) - отново са актуални. Какво да се прави; европейската мода била такава. Онакивата да са на гребена на вълната и престижни.

Учи ги тази мода европейска само на едно - да не им пука от нищо. Диктува им да продължават да бъдат само-доволни. Тоест, да не спират самохвално да ни се хилят и нахално пак да ни се само-предлагат.

Този път - на тема сигурност. С главна актриса (виновница) - бившата вътрешна министърка Р.Б. Която лично, а и в ортаклък с ГЕРБ, имала гигантски принос в системата ни за сигурност. Която система, по нейни думи, никога не била по-подредена.

С което пък, видите ли, сме изпреварили тенденциите в Европа. Да идват сега масово от Брюксел у нас; на талази. За да ни гледат право в очите. Може - и с наведени глави. Само и само - да им позволим да се поучават от нашия челен опит.

За самите нас обаче си остава меродавна българската класика:

„Пази Боже сляпо да прогледа", по Алеко Константинов. Плюс „Боже, колко мъка има по този свят, Боже", по Йордан Йовков и неговата „По жицата". Четем ги едновременно и в синхрон, нашите литературни титани. Четем и не можем да повярваме на видяното и чутото.

То бива оливане, то бива пъчене; но чак пък толкоз - май множко ни идва, въпросният персонаж Р.Б. Даже повече и от Южната дъга, и от Северната тангента, и от магистрал(К)ите. Със или без тунели - убийци.

Питанката е толкова ли бързо се забравят пробивите в националната ни сигурност? Постоянните пробойни и по отношение на охрана на границата; и очевидното несправяне с мигрантска вълна; и с проблемите с престъпността (битова и всякаква друга); и с безропотното и безгръбначно съобразяване с прищевки на сегашната власт в Турция.

Спомняте си за незаконното, подло и неморално предаване на Анкара на т.нар. „гюленисти". Не сте го забравили, нали? Обратното означава, че амнезията тотално ни е завладяла.

Точно на този въпрос следва незабавно да си отговорим. Защото става въпрос за „подредената" ни система за сигурност. За да не стане утре твърде късно. За нейното (пре)подреждане, де.

Другата алтернатива е да продължаваме да (си) търсим нови идоли, опиати и въплъщения. И на Южни дъги; и на Северни тангенти; и на (палави и ловки) магистрал(К)и...

Автор: Георги Димов

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Уредник

Това с подредбата страшно прилича на уредбата. Примерно на някой музей. Може и да е НИМ. Нали там е ортакът и бивш министър без портфейл на Буда. Та точно заради това ГЕРБ подреждат националната ни сигурност точно като музейна експозиция. На тяхното безхаберие, некомпетентност и неадекватност. Толкова е просто и ясно.

22.02.2017 19:51:50

Плагиатор

Лъха и безочливо плагиатство. Ами, ГЕРБ толкова си могат. Системата на за нац. сигурност се подрежда от Иван Костов още от началото на 2013-та. Малко преди Боко за първи път да падне от власт. Сега пак е нокаут и пак подрежда разни неща. Завалията -и той самият не знае точно какви, как, кога и защо.

22.02.2017 13:34:23

Електорат

Не само наблюдава, а се и олизва. За кокала.

21.02.2017 19:11:25

Проницателен

Точно затова Будистът се гласи да наблюдава. Но отстрани. Предрича по-дълъг живот на служебното правителство. Даже последните дни започна да подвива опашка и да не се ребчи на премиера Герджиков. Понеже явно става по-уязвим и зависим от него. Надушва ги нещата. нали има дълъг стаж и опит от другата страна на барикадата. Където на мода е да се "поръчват" ли, "заръчват" ли. Нещо като записи на заповеди.

21.02.2017 18:21:15

ГЕРБер

Щом имат наглостта да се фукат и на тема сигурност - лошо ни се пише. Очакваме да се похвалят тези дни и как са вдигали заплати и пенсии. Най-малко по два пъти годишно. И то не с проценти, а двойно, тройно. Сега да му мислят тия дето идват след тях. Как ще ги плащат тези големи заплати и пенсии. Това било отмъщението персонално на Б.Б. Понеже вече няма да му се налага той да го прави. Само ще гледа тъжно отстрани.

21.02.2017 17:45:38

Будист, Буда(ла), Боко и пр.

На вниманието на Б.Б., на Р.Б. и на ГЕРБ: Ето най-последното потвърждение за подредената им система за сигурност. На тяхната, не на нашата. Буквално преди минути стана известно за 270 души евакуирани след пореден пожар в бежанския център в Харманли. Чакаме отзиви и коментари.

21.02.2017 13:44:10

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.