• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Плевнелиев: Консултативният съвет вече е дал позиция за бежанците

Плевнелиев: Консултативният съвет вече е дал позиция за бежанците

София /КРОСС/ По повод обвиненията на БСП, че управляващите нямат позиция за кризата с бежанците и исканията за свикване на Консултативния съвет за национална сигурност при президента по темата, днес Росен Плевнелиев реагира, като пусна в "Туитър" линк към становище и препоръки на съвета от 20 ноември 2013 година по повод миграционния натиск, пише "Дневник".
"Във връзка с политически реакции припомняме", написа Плевнелиев преди линка. В документа от преди година и девет месеца се посочва, че засиления миграционен натиск носи рискове за националната сигурност, в това число в хуманитарен, здравен и социален аспект. "КСНС изисква от Министерския съвет да отчита периодично изпълнението и да актуализира Плана за овладяване на кризисната ситуация, произтичаща от бежанската вълна", се казва в документа.
В него се посочва още, че България следва да изпълнява задълженията си, произтичащи от международни договори, с интегрираните усилия на централните и местните власти. Консултативният съвет за национална сигурност отправя и препоръки:

1. Законодателната и изпълнителната власт да създадат необходимите условия в нормативно, организационно и финансово отношение, които да осигурят на отделните звена от системата за национална сигурност изграждането на способности, адекватни на рисковете и заплахите пред страната.

2. Всички политически партии и институции категорично трябва да се дистанцират и да насочат своите усилия срещу опитите за застрашаване на етническия мир в страната, насаждането на ксенофобия и омраза и разделението на обществото.

3. Изпълнителната власт и основните звена в сектора за сигурност активно да анализират процесите, които генерират рискове за сигурността на страната и да създават необходимите условия за противодействието им. С повишено внимание да се следят тенденциите в миграционните процеси и възможността те да прераснат в заплаха за националната сигурност в дългосрочен план.

4. Всички институции активно да работят за постигане на единно европейско решение за общи действия, както и за задействане на различните механизми на европейска солидарност, с цел получаване на финансова, експертна и техническа подкрепа за България от ЕС и от отделните държави-членки.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

докога този смърдел ще ни обрича на заплахи, мръсна потурнашка сган

05.09.2015 08:13:30

Народе, опомни се

докога ще търпим недъзите на този неонацист Росен Плевнелиев?

05.09.2015 01:15:07

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.