• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Сигурността има цена и тя е еднаква и в Париж, и в Брюксел, и в Копенхаген

Сигурността има цена и тя е еднаква и в Париж, и в Брюксел, и в Копенхаген

/КРОСС/ Консултативният съвет за национална сигурност (КСНС) трябва да определи най-големия риск пред националната ни сигурност и да вложи необходимите средства за справянето с него. Това каза за Радио „Фокус" ген. Чавдар Червенков, бивш ръководител на Военното разузнаване и министър на вътрешните работи, във връзка с предстоящото заседание на Консултативния съвет за национална сигурност.

По думите му държавата трябва да подреди приоритетите си, като е крайно време да се погледне на секторите „Отбрана" и „Вътрешна сигурност" като на едно цяло.

„В уебстраницата на Министерство на финансите и на Министерския съвет може да се види какво решение е взето на 18 май т. г. за Краткосрочната финансова рамка за 2018/2020 и че там за сектор „Сигурност" няма никакъв ръст. Т.е. за двата сектора - „Отбрана и „Вътрешен ред и сигурност", за 2017 г. се предвижда да бъдат похарчени 4 280 000 000 лв. а през 2020 г., дори по-малко - 4 220 000 000 лв. Съответно, за какви приоритети в областта на сигурността може да говорим? Продължавам да твърдя следното, че сигурността има цена - тя е еднаква и в Париж, и в Брюксел, и в Копенхаген", коментира ген. Червенков и допълни че е необходимо силите за сигурност да бъдат подкрепени - както армията, така и полицията.

По думите му няма как страната ни противодейства на надвисналите рискове и заплахи, без да бъдат инвестирани нужните средства в този сектор.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.