• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Доклад: Европейците не изключват война на Стария континент

Доклад: Европейците не изключват война на Стария континент

/КРОСС/ Европейците смятат, че военни действия на Стария континент са възможни. Основната причина - напрежението между Запада и Русия. Заключенията са от доклад, поръчан от престижна германска фондация.

В контекста на драматичните предизвикателства пред европейската архитектура на сигурността, появата на конфликти - горещи и студени, анексиране и все по-чести кибератаки, целта на доклада е да осветли два основни фактора, които имат значение при вземането на решение - общественото мнение и експертните оценки за сигурността и външнополитическата ситуация в Европа.

Така звучи заключението на документа, наречен „Радара за сигурност 2019 - сигнал за събуждане за Европа". Той е поръчан от престижна германска фондация и показва, че милиони европейци очакват военни конфликти в Европа.

Проучването е направено в седем държави - Германия, Франция, Латвия, Полша, Русия, Сърбия и Украйна. Почти половината от населението на тези страни - 47 %, очаква подобни действия. Освен от напрежението между Запада и Москва, ситуацията се усложнява и от прегрупирането на четири големи фактора, които имат отношение към сигурността - Европейския съюз, Китай, Русия и САЩ.

Експертите отчитат и много ниско доверие на европейците към политическите институции и върховенството на закона. Армията и полицията имат по-високи нива на одобрение.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Няма толкова глупав да удря по опашката и по краката. Ще се удря по главата.

24.04.2019 15:26:40

Анонимен

""Проучването е направено в седем държави - Германия, Франция, Латвия, Полша, Русия, Сърбия и Украйна"". -- Франция и Германия участват в четворката от Минск, които се опитват да спрат боевете в югоизточна Украйхна. В същата четворка са Русия и Украйна. Останаха няпесалитефоби Плоша и балтайските жужета, както и Сърбия с нейния косовски конфликт. Мисля, че дотук почти всичко е ясно.

24.04.2019 09:30:32

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.