• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Кампания „Бъди войник" и в град Добрич

Кампания „Бъди войник" и в град Добрич

/КРОСС/ Град Добрич ще бъде домакин на събитията от информационната кампания „Бъди войник" на 10 октомври, четвъртък. Проявите там ще бъдат наблюдавани от командира на Военноморските сили (ВМС) контраадмирал Кирил Михайлов, като това ще бъде неговото първо участие в кампанията.

От 16.00 часа пред входа на Драматичния театър „Йордан Йовков" в Добрич започва информационната борса за набиране на войници и матроси за Българската армия. В нея ще бъдат представени Сухопътните войски, Военновъздушните сили, ВМС, Специалните сили, служба „Военна полиция", Националната гвардейска част, Военно окръжие - Добрич. Присъстващите ще могат да се запознаят с възможностите, условията и сроковете за кандидатстване и постъпване на служба във Въоръжените сили.

В същия час военна техника, въоръжение и оборудване на Сухопътни войски, ВМС, Специалните сили и служба „Военна полиция" ще бъдат разположени на паркинга на ул. „Максим Горки" и на площад „Демокрация".

От 17.00 часа започва шествие на Представителния духов оркестър на ВМС и мажоретен състав при средно училище по изкуствата „Св. Климент Охридски" (по пешеходната зона на бул. „25-и септември" и ул. „България").

Представители на Специалните сили ще направят демонстрации на задачи, които се изпълняват в градски условия.

Курсанти от факултет „Артилерия, противовъздушна отбрана и комуникационни и информационни системи" в Шумен ще представят пред посетителите техники на ръкопашен бой.

В рамките на кампанията Регионалният исторически музей ще представи експозицията „Добруджа 1940 година - възвръщане на Южна Добруджа".

От 17.30 часа НД „Традиция" ще представи екипировка и въоръжение на българската войска през XIX и XX век в „музей на открито".

Кампанията ще завърши със заря, след концерт на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили, Представителния духов оркестър на Военноморските сили и самодейни състави от града (спортен клуб „Алексия", студио „Сарандев", ансамбъл „Добруджа" и др.).
Концертът е с начало 18.30 часа.

„Бъди войник" в Добрич се реализира с любезното съдействие на Община град Добрич и Община Добричка, както и общините Генерал Тошево, Каварна и Шабла.

Входът е свободен!

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.