• 28 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.7973
  •  GBP / BGN 2.2988
  •  CHF / BGN 1.9740
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Бойко Борисов: Имаме финансовата възможност да инвестираме в газопреносната система

Бойко Борисов: Имаме финансовата възможност да инвестираме в газопреносната система

/КРОСС/ Имаме финансовата възможност да инвестираме в газопреносната система толкова, колкото трябва и колкото газ може да премине през България, заяви премиерът Бойко Борисов по време на подписването на договора за проучване на "Блок 1-14 Силистар". 

Надали някой може вече да коментира, че България не работи активно по диверсификацията си на газ и петрол, каза премиерът и дпълни: Виждате, че колкото и скептици да имаше по тази тема, десетилетия наред тя е пренебрегвана по една или друга причина. Но, след като „Тотал", „ОМВ" влязоха да проучват находището ни „Хан Аспарух", сега един от световните лидери в тази дейност-Шел влиза на Силистар.

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова и регионалният вицепрезидент на „Шел Експлорейшън енд продакшън Б.В." Айлин Уилкинсън подписаха договор за търсене и проучване на нефт и природен газ в „Блок 1-14 Силистар" в Черно море. 

Да си пожелаем успех при проучването в „Силистар", защото то е изключително важно за бъдещето на България. Убеден съм, че находищата ще са добри и че това ще даде огромни предимства на газоразпределителя „Балкан". "Шел" ще вложи в проучвателни дейности 18,6 млн. евро и ще внесе бонус в държавния бюджет в размер на 4,9 млн. евро, каза премиерът. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

ЗАСМЪРДЯ

Чистачката, която звъня на премиера, пък после той и звъня, пък после си лафиха по скайпа, пък най-после спретнаха кретенски пиар с метла и букет като за сватба, реши да прави банкет, „вместо протест, да се съберем на маса“. Банкетът ще им струва по около 40 лв. на чистачка, ще плющят „микс скара“, ще има „DJ“. Ресторантът е „Вила парк“, сбор на чистачките в чест на Боко – на 28 февруари от 19 часа.

23.02.2016 17:00:07

Valeri

Някой спомня ли си, за кой път вече убиват човека метла?! Един съвет към Пиарката Мууу. Другият път кажете, че е щял да се удави във ваната, докато е четял книга и е паднала нощната лампа във водата. Не знам друг народ по света, който като премиерът му свика пресконференция и обяви, че щели да го убиват, целият народ да почне да се залива от смях… Вместо да се притеснят например, те се подиграват с него…

23.02.2016 15:45:26

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.