• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Силви Вартан: Родината ме топли като слънце

Силви Вартан: Родината ме топли като слънце

/КРОСС/''Животът ми предложи много красиви моменти и се чувствам погалена от съдбата''. Това каза изпълнителката от български произход Силви Вартан. След броени дни певицата се завръща отново в София, за да представи най-новия си албум - "Силви в Нашвил". Концертът ще бъде на 24 април в Зала 1 на НДК.

''Завърнах се в България още преди 25 години'', каза певицата и добави в отговор на въпрос какво вижда при всяко нейно посещение на България: ''Това винаги е едно много емоционално пътуване, което ме докосва по особен начин. Защото родината ми е вътре в сърцето ми и ме топли като слънце. Българските песни съм научила от моите родители. Аз имам в репертоара си много популярна песен, посветена на българската река Марица, която пеех, независимо, че никога не я бях виждала - шлагерът "La Maritza" е песен, напоена с печал и любов'', заяви Силви Вартан.

Певицата ще отпразнува 70-годишен юбилей през август, за любовта си към сцената тя заяви, че в своята кариера винаги се води от емоциите си и макар годините да я променят, се чувства много заредена да прави музика. Преди концерта в София на 24 април предстои да излезе и втората й автобиографична книга "Дума по дума". За нея Силви каза, че всяка глава е направена като акростих. ''Във всяка глава съм споделила емоциите си, дала съм място на всяко нещо, което ме вълнува и е значимо за мен. Едно от първите неща там е "Б" - България'', заяви Силви Вартан.

По време на предстоящия концерт в Зала 1 на НДК публиката ще чуе част от френския репертоар на Силви, адаптиран на български. За шоуто певицата каза: ''По време на концерта на 24 април публиката ще чуе част от песните в 40-я ми албум "Силви в Нешвил", с който се връщам към първите години на рокендрола. Подбрали сме и най-популярните ми и познати в България песни. За това турне ние пътуваме с отлични музиканти и продукцията е изключително атрактивна.Нашвил и звукозаписното студио там ми напомня началото на моята кариера. Исках да си припомня шеметните дни, в които музиката беше целият ми живот. Това бяха епохални времена. Екзалтираната публика, нашата младост - всичко това беше един чудесен свят, към който се върнах отново'', заяви още Силви Вартан.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.