• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Представят автобиографията от Симеон II „Една необикновена съдба"

Представят автобиографията от Симеон II „Една необикновена съдба"

/КРОСС/На 28 октомври е премиерата на „Една необикновена съдба" - неподправената изповед на човека, който през целия си живот не просто следва историческите процеси, но и ги направлява според разбиранията си за чест, морал и отговорност към българския народ.

Книгата за Симеон II ще представят Станимир Илчев и академик Георги Марков.

Шестгодишният Симеон става „детето цар" през 1943 година след неочакваната смърт на баща му цар Борис III. Деветосептемврийският преврат от 1944 година обаче слага край на монархическото управление в България и царското семейство е прокудено в изгнание - през Истанбул, в Александрия, в Мадрид.

Точно половин век по-късно прогоненият цар се завръща в България и е посрещнат възторжено от хората, които в трудните години на прехода виждат в него надежда за бъдещето. В отговор на тези очаквания само няколко години след това цар Симеон II печели демократичните избори и става първият монарх, който поема кормилото на държавата си като министър-председател. С ясно разбиране за повелите на времето Симеон II води България към влизане в НАТО и Европейския съюз - две мечти, които се реализират съответно през 2004 и 2007 година.

В този непринуден разказ за своя живот авторът говори от гледна точка на изумителния си жизнен път, засяга напълно непознати досега факти, разкрива тайни, които са били встрани от общественото внимание.
Авторът ни предоставя уникални свидетелства за времето, в което е живял далеч от Родината си, но е бил емоционално свързан с нея. Събитията са разказани от първо лице и носят емоционалния заряд на преживяното, но и с голяма доза реализъм. Дългогодишните записки и съхранените лични спомени са послужили за основа на тези мемоари. Книгата не е хронологичен житейски разказ, а по-скоро низ от увлекателно пресъздадени събития, които много пъти се преплитат в различните епохи.

· Богатият опит на Симеон II на международната обществена и политическа сцена, срещите и контактите с ярки личности със световен престиж, сред които много държавници и министър-председатели, родствените му връзки с европейските кралски семейства правят книгата интересна не само в България, но и за читатели по целия свят. Настоящите мемоари са насочени и към международната публика и авторът още в предговора на книгата се извинява пред българските читатели за подробности от историческо и географско естество, които са добре познати за нас: „Нека сънародниците ми ме извинят - настоящата книга, насочена към международната публика, съдържа много подробности, най-вече от географско и историческо естество, които за нас са очевидни факти".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Много е прав италианския престолонследник, който каза за братовчеда си Симеон СаксКобургГотски: 'ГОМНО'! Като се добави към това и черевения нечистен ДС-памперс на псевдо-историка и псевдо-професора от ДС-кариерата "Роман" Гошо Марков, пък и царедворския гъзолизец дебИлчев, се получава най-смръдливата и отвращаващата организирана престъпна група в Европа!

22.10.2014 12:39:17

Анонимен

ТАЯ ИЗМЕТ - руският шпионин, агент "КАРТОЧНИК" - защо не се скрие и никога повече да не стъпва в обруганата от фамилията Кобургготски БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ ! Необикновената съдба на един елементарен мошеник, дошъл у нас с лъжливи и измамни обещания, напълнил банковите си сметки за наша сметка и от ПРОПАДНАЛ ИДАЛГО - длъжник на всички Европейски казина се превърна в пелтечещ проповедник - само че прост ..., е повод да се замислим ! Докога ще слушаме измамници и ще се заблуждаваме, кого чакаме ...???

22.10.2014 12:21:54

Sin

Кои ли глупаци ще купят книгата, чиято единствена цел, очевидно, е пари. Единсвеното нещо, което движи недоразумението по-горе на снимката, са парите. Той очевидно не си дава сметка кой е, защо му са дадени известни привилегии, за какво се ползват те. Съществуването му, и за съжаление това на околните, за него не е нещо повече от рулетка. Морал, имоти, политики, корона, династия, история - всичко се превръща в парични знаци. Учудваща неграмотност и недалновидност, като се знае, че всеки средноинтелигентен човек на негово място, ако единствено парите бяха били целта, би ги изкарал без всякави продажби, дела, излагации, жертви, блок-аути. Този човек най-вероятно е недоразвит, наред с психическа неуравновесеност.

22.10.2014 12:19:25

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.