• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Симеонов: Министър живее в недеклариран имот

Симеонов: Министър живее в недеклариран имот

/КРОСС/ Л идерът на НФСБ Валери Симеонов заяви пред журналисти, че действащ министър живее в жилище, което не е декларирал. „Действащ министър живее в луксозно жилище в кв. „Бистрица", което не е негова собственост и не го е декларирал", заяви той.

„Мога да продължа започнатата от няколко дни тема.

Аз задочно се обърнах към министър-председателя да си прегледа министрите. По принцип е добре да се огледат всички,защото установяваме, че например действащ в момента министър с доста крупни имоти - три големи апартамента в София, се оказва, че не живее там. Оказва се, че живее някъде другаде, а по закон е длъжен да го декларира", заяви Симеонов.

Той посочи, че по закон трябва да се декларира недвижимо имущество, което не е твое, но живееш в него. „Става въпрос за един доста луксозен имот, който с години се обитава и за който има публикации в медиите. Той не е собствен, намира се в един от изключително престижните квартали на София и не е деклариран.

Така че, доколкото познавам моите колеги, няма да се учудя, ако депутатите от НСФБ подадат сигнал до КПКОНПИ за проверка защо в декларацията няма този имот", каза още той и показа снимки на имота, за който уточни, че се намира на ул. „Липа" в кв. „Бистрица".

„Става дума за имот от 2,5 дка, луксозна къща на два етажа.

Имот, в който дълго време живее съответния министър със семейството си и не е деклариран. Нека Комисията да установи защо не е деклариран и чий е - това е най-интересното, в чий имот живее този министър. Редно е да бъде проверено", подчерта Симеонов.

Относно разследването срещу самия него Валери Симеонов заяви, че сигналът срещу него е „разпространение на клеветнически твърдения и някой ще бъде съден за него".

На въпрос дали е разбрал кой е подал сигнала в прокуратурата срещу него, Симеонов отговори, че не знае, но щом разбере, ще заведе дело срещу него.

Той посочи, че е лъжа информацията за закупуване на имот от 875 кв. метра за 850 хил. лв. „Там има жилищен блок. Това е собственост на фирма „Скат", която има десетки имоти собственост. Това е доста голяма фирма с доста голям персонал и доста големи баланси, на която до скоро бях управител", заяви Симеонов.

„Това са сделки, които са били извършени още преди аз да вляза в политиката. И когато Валери Симеонов е бил управител на тази фирма и е извършвал тези сделки, той го е правил, без да има възможност да повлиява на някого за тези сделки. Когато е бил купен единият имот, съм бил председател на Общинския съвет в Бургас", обясни той и посочи, че не иска да се оправдава за нещо, което го знае цял Бургас.

„Настоял съм, когато съм купувал този имот през 2008 г., да бъде на цена три пъти по-висока от пазарната",

обясни бившият вицепремиер и подчерта, че съвестта му е чиста.

На въпрос дали, след като вчера е намекнал за оставка на премиера и два часа по-късно прокуратурата е започнала разследване срещу него, вижда връзка между двете неща, Симеонов отговори: „Не мога да коментирам, но това са факти. Може да има връзка, може да няма връзка. Ако питате дали Борисов ми е казал: „тъй като ти ми спомена името, аз ще те скъсам от проверки", не ми го е казал. Аз съм човек инженер и не обичам да гадая, обичам да боравя с факти".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.