• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Валери Симеонов: Светлозар Лазаров не става за главен секретар на МВР

Валери Симеонов: Светлозар Лазаров не става за главен секретар на МВР

/КРОСС/ Не трябва да притискаме ГЕРБ за главен секретар на МВР, по-добре да се внимава с избора, за да не го освобождаваме след няколко месеца.

Това каза вицепремиерът Валери Симеонов в „Сутрешен блок“ па БНТ.

Във връзка с липсата на главен секретар и убийство на журналист в Русе, Симеонов коментира: „МВР си има своите специалисти, професионалисти на всички нива, които са свързани с пряка дейност по изпълнение на разпоредбите и законите от министерството, така че дали има главен секретар, или не една две седмици не мисля, че е фатално“, коментира още Симеонов.

На въпрос дали Волен Сидеров иска главният секретар да е на партия „Атака" и това да бъде Светлозар Лазаров, вицепремиерът обясни, че той още носи сериозни негативи от случая с Лясковец. "Не мисля, че това е подходящ избор", каза вицепремиерът.

Симеонов уточни, че цялата операция е била под негово ръководство и в нея е загинал един командос. „Когато се вземат кадрови решения, те се взимат на база на коалиционното споразумение между ПП ГЕРБ и „Обединени патриоти“, а това споразумение повелява и разпорежда всички кадрови промени да бъдат извършени само след обсъждане с партньорите“, коментира Симеонов.

По думите му по правило е редно да е на ГЕРБ, защото досега тази позиция е заемана от кадър на партията.

На въпрос дали ще има коалиция между Волен Сидеров и Николай Бареков, Симеонов заяви: „Не виждам никакъв трус в това, че една от партиите има намерение да участва в следващите избори в друга коалиция и в друго съдружие. Ние в нашето споразумение сме се подписали под ангажименти с работата на 44-тото НС, а не за бъдещи коалиции“, коментира вицепремиерът.

По отношение на днешното заседание на голямата коалиция, Симеонов уточни, че това се прави регулярно. „Ще се обсъждат текущи въпроси. Вероятно ще бъде коментиран и въпросът за главен секретар на МВР.

Вероятно бъдещият пореден несъстоятелен вот на недоверие ще бъде обсъждан“, каза Симеонов и уточни, че колегите му ще бъдат информирани за ефективното правителствено посещение в Украйна.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Бе и тази мутра, която не чини пукната пара, не става за това, за което го е избрала другата башмутра, но при дермократията е така!

15.10.2018 17:42:57

Анонимен

От ”политик” като Валерко освен дърляне, циркаджийство и пелтечене, друго не очаквайте! Все знае, все може и накрая едно НИЩО! Кво стана с предизборното ти обещание за новините на турски език?!? Паляк!

08.10.2018 13:42:33

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.