• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Валери Симеонов: Жертви сме на лов на вещици и лов на фашисти

Валери Симеонов: Жертви сме на лов на вещици и лов на фашисти

/КРОСС/ Развихрилите се скандали със снимки с нацистки поздрави в българската политика, свързани са Обединени патриоти, са лов на вещици. Така поне смята единият от съпредседателите на коалицията Валери Симеонов, като той  е категоричен, че няма намарение да се оттегля и от вицепремиерския си пост.

„Няма как да подам оставка". Това каза Валери Симеонов пред „Нова телевизия", а повод за изказването му е исканата му от опозицията в лицето на БСП и ДПС оставка след скандала с нацистките поздрави на държавни служители, предложени на правителството от Патриотите, и изказване на самия Симеонов за евентуални шеговити снимки, които той самият може би си е правил в лагера „Бухенвалд" - нещо, което той категорично отрече да е изричал.

„Няма как да подам оставка, защото тези партии не са гласували за моето избиране. Не виждам и основание. Все пак бих желал някой да застане пред камера и да каже защо точно искат оставката ми, какво нарушение, какво престъпление или неизпълнение на служебните задължения до момента са открити в моята работа. Не е ясно точно за какво се иска оставката ми", коментира Сименов.

Той отново се закани, че ще съди в. „Сега" заради публикуваното от медията, че „кой знае какви снимки биха се появили с него от лагера „Бухенвалд".

„Реплики да съм си правил майтапчийски снимки в далечната '79-а година, когато бяхме на студентски стаж в ГДР от МЕИ - София - просто няма такова нещо. Аз ще съдя вестник „Сега" и не само това - настоявам да се изкара и да се пусне за информация на обществото аудиозаписа, а не фонограма със записани изречения. Искам да чуя аудиозаписа. Ако не го чуя, ще го изискат от съда, така или иначе", допълни Симеонов.

На въпрос дали наистина според него има такъв запис, той отговори: „Сигурен съм, като чета внимателно другите изречения, многоточия и т.н., че има адуиозапис и е добре преди да се раздават присъди и оценки, да се изслуша всичко, което съм казал. Аз много добре знам какво съм казал и след като съм приключил официалното интервю, се обадих на репортера, за да се опитам да го убедя, че по една снимка не е редно да се съсипва живота на един човек", каза още Симеонов.

По думите му ситуацията около тези снимки започва да преминава границата.

„Особено след вчерашния случай, смятам, че сме жертви на лов на вещици, да не кажа - на лов на фашисти и то е приложена тази отвратителна кампания спрямо хора, които нямат нищо общо. Аз познавам и двамата, никога не са изповядвали това и нямат такова мислене, да не говоря за себе си, който имам достатъчно сериозна биография, включително свързана с еврейските организации в Бургас", добави още той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.