• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Медиите - удобният виновен при политически скандали

Медиите - удобният виновен при политически скандали

/КРОСС/ Казусът с нацистките поздрави и скандала около Валери Симеонов има няколко страни, коментира в предаването "Преди всички" по БНР Николета Даскалова от Фондация "Медийна демокрация":

„Този казус има няколко страни. От една страна, е самият информационен повод, самите снимки, самото съществуване на подобни снимки, което е наистина един сериозен проблем, тази заигравка със символите на нацизма, това омаловажаване, превръщането им в нещо нормално, нещо банално, което само по себе си отваря врати, за допускането, за приемането, за възпроизводството на тази толкова страшна идеология и в крайна сметка притъпява обществената чувствителност.

От друга страна, е реакцията на замесените страни и тук имаме две гледни точки. От една страна, е думата на Валери Симеонов, който атакува вестник "Сега", от друга страна, е вестник "Сега". Въпросът е на кого да вярваме тук? Дума срещу дума. Ако има запис, много лесно може да се докаже кой е прав и кой е крив, но ако няма запис, няма как да отсъдим. И тук няма как да не се съобразим с досегашното поведение и на господин Симеонов, и на вестник "Сега". Трябва да кажем, че вестник "Сега" е едно издание, което е критично издание като цяло, така че, ако е направило нещо подобно да манипулира думи, това би било наистина един чудовищен прецедент на погазване на етичните и професионални правила в журналистиката. От друга страна, господин Симеонов е известен с невъздържан език, с подобно отношение към различни малцинствени и уязвими групи, и така някак си отива да е казал подобно нещо".

Николета Даскалова коментира думите на Симеонов, че ще съди вестника. Според нея заплахите със съд на дадена медия са удобна стратегия за отклоняване на вниманието:

„Да видим дали наистина ще се стигне до съд. Медиите са удобна мишена за подобен род заплахи, защото добре знаем всички, че има медии, които правят подобни неща. Средата е толкова политизирана, пълно е наистина с порочни практики, не от всички медии, разбира се, не от всички издания, но тази всеобща заразеност прави подобен род нападки и заплахи очаквани".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Докато някои страни ефективно поддържат фашистите в Украйна, никакви приказки за жестове, мимики, подозрения и намерения нямат стойност.

19.05.2017 22:16:47

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.