• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 7°C

Ангелкова срещу Симеонов: Проверките не трябва да вредят на имиджа на курортите ни

Ангелкова срещу Симеонов: Проверките не трябва да вредят на имиджа на курортите ни

/КРОСС/ Министърът на туризма Николина Ангелкова изглежда също се противопостави срещу „шумните" проверки на вицепремиера Валери Симеонов срещу шумните заведения в Слънчев бряг. И по-точно срещу показността, като Англекова е категорична, че въпросните проверки, които всъщност са извършени от прекия ѝ началник Симеонов, в чиито ресор като вицепремиер попада туризма, не трябва да вредят на имиджа на страната.

„Мислим за диалог и за това, да се намери баланс. Проверките по Черноморието не трябва да вредят на имиджа на курортите ни", обяви в предаването „Събуди се" по „Нова телевизия" Ангелкова.

Според нея равносметката от тези проверки ще се отразят и на следващия летен сезон.

„Трябва да се реши статутът на националните ни курорти. Сега не се прави разлика между община и курорт", добави тя.

"С определянето на статута на националните курорти ще може да отговорим на нуждите на туристите, които почиват в тях и на бранша. Регулацията ще бъде въведена с промени в Закона за туризма, като измененията трябва да са готови до октомври. Определянето на статута ще регулира всяка дейност, както инфраструктурата, така и архитектурната визия и градоустройствените параметри. Освен това ще се регламентира шума, като могат да бъдат обособени отделни зони за отдих, за забавления и за търговия", уточни министърът.

Тя посочи, че във всички туристически държави има известни курорти за забавление, както и определени места за семейна почивка, така трябва да е и в България.

По думите ѝ правилата трябва да се спазват, но е важно и начинът, по който се правят проверките.

„Те не трябва да вредят на българския туризъм. Резултатите ще ги видим една година по-късно", заяви министърът на туризма.

Ангелкова заяви още, че България става утвърдена туристическа дестинация и вече не е нискобюджетна страна за туризъм.

Тя уточни още, че акцията на вицепремиера Валери Симеонов не е била координирана с нея. Попитана дали е говорил със Симеонов за акцията, тя отговори, че все още не е имала възможност да говори с него.

„Очакваме успешна туристическа година. Целта ни е да имаме устойчивост в сектора", каза Ангелкова.
Относно протестите на плаж „Корал" тя заяви, че тя е присъствала само на една от проверките, които предизвикаха недоволството на летовниците. Това е станало през деня и тя недоумява защо я обвиняват в арогантно и агресивно поведение.

„Ние проверяваме плажа, а не хората, които къмпингуват там. В момента работна група с представители на всички заинтересовани страни работят по създаването на правила за къмпингуването. Очаква се тя да бъде готова с конкретни предложения през септември", каза министърът на туризма.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Избягалата от коневръза малоумна шундерица с вид, харизма и интелектуален капацитет на панирана мисирка, пак се изтропа на метеното като луда крава на пролетна ливада! Коя си ти ма, смръдло, та се пъчиш, че „акцията на вицепремиера Валери Симеонов не е била координирана с нея“? Ами че той е вицепремиер и твоето министерство е в неговия кръг от отговорности и ти си му подчинена на него, а не той на тебе! Какво да координира с теб, тъпата крумовградска трътка, заради която правителството може да търпи само негативи? Боже, ами че тая скочубра и за сервитьорка не става, щото ще изгони клиентите!

20.08.2017 12:37:49

Анонимен

Тази мадама явно е некадърна! Да я изпратят да види как е по испанското средиземноморско крайбрежие - там също гъмжи от хотели и комплекси. Пък и да прескочи до френския Лазурен бряг. По-добре в Слънчев бряг да идват средните холандски, немски, скандинавски туристи, отколкото английските олигрофрен(ки), които малко харчат и само пият и чупят. И най-добре да се проверят мутрите-собственици за данъчни измами. Колко от са от ВИФ лейтенанти на ДС и кой им даде първоначалния капитал?

20.08.2017 12:09:19

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.