• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Симеонов: С ГЕРБ имаме разминавания, с БСП единомислието е по всички основни пунктове

Симеонов: С ГЕРБ имаме разминавания, с БСП единомислието е по всички основни пунктове

/КРОСС/ Коалицията „Обединени патриоти" ще преговаря с всички български партии, но има теми, по които националистите няма да допуснат никакви компромиси и една от тях е ограничаването на вота от Турция. Това стана ясно от думите на председателя на НФСБ Валери Симеонов по БТВ.

В изборната нощ той се е чул с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, а със заместника му Цветан Цветанов имат уговорка за среща. Програмите на двете формации имали общи черти, но и разминавания, които могат да се превърнат в „непреодолимо препятствие".

Симеонов обясни, че ОП са „за" преработка на Изборния кодекс, която да не допуска отварянето на повече от 6 секции в Турция - само в дипломатическите мисии. „Виждали ли сте как ентусиазирано гласуват в Турция, как без да разбират какво правят, променят мандатите в Народното събрание?", запита председателят на НФСБ.

Той посочи и че ГЕРБ, за разлика от националистическото обединение, подкрепя въвеждането на мажоритарен вот във вида, в който за него бяха питани българите на референдум. „Това гласуване беше по инерция, когато на хората им бутат още една бюлетина в ръцете", заяви Симеонов.

Във връзка с отвореното писмо на Слави Трифонов, който заплашва с протести, ако парламентът не превърне резултатите от допитването в закон, националистът отговори: „Той, ако имаше кураж да измери и да провери своето влияние над електората, можеше да се яви като самостоятелна политическа партия или кандидат за президент".

Валери Симеонов призна, че съвпадения във вижданията има и с БСП, като там единомислието е по всички основни пунктове, включително и за ограничаването на социалните помощи за „паразитните етноси". Това си проличало още в края на миналия парламент, когато левицата провеждаше консултации преди да върне мандата.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Едно са участвалите в референдума, друго са гласувалите с ДА, съвсем трето са общия брой гласоподаватели! Референдума ЩЕ бъде разгледан в НС, но само толкова! Референдума НЕ Е задължителен!!! Аз бях против, и не гласувах!

27.03.2017 20:01:28

партокрация

Непризнаването на резултатите от редовно проведен референдум, ще доведе до протести и протестни вотове в бъдеще! Тази политическа пасмина си позволява да не зачита волята на 3,5 милиона граждани на страната, за да запази статуквото и привилегиите си!

27.03.2017 19:42:26

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.