• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Симеонов поиска изгонване на турския посланик и отзоваване на Нейнски

Симеонов поиска изгонване на турския посланик и отзоваване на Нейнски

/КРОСС/ Лидерът на НФСБ и една от трите водещи фигури в Обединени патриоти Валери Симеонов поиска изгонване на турския посланик Сюлейман Гьокче. Повод за искането му стана вчерашното интервю на дипломата пред „Нова телевизия", като Симеонов реагира доста остро на някои от критиките на Гьокче.

"Този същият (посланик Гьокче) участваше пряко в предизиборната кампания у нас, турски министри агитираха за партия у нас. И този идва във вашето студио и говори, че Турция била най-големия приятел.

Какво означава да не се съобразяваме. Да се откажем от собствения си суверенитет и независимост? Да приемем, че сме едва ли не бъдещата провинция на Турция? Това ли означава да се съобразяваме с нашия съсед? Мястото на България е тук и по никакъв начин не трябва да се огъваме".

Нашата държава е много по-стара от Турция, за моята родина са лети реки от кръв, тя ще бъде независима държава", отсече Симеонов пред „Нова телевизия".

Той смята, че въпросът е деликатен, защото с Турция сме съседи, но добави, че "нашето задължение са интересите на България".

Симеонов обяви, че ще настоява ш за отстраняването на нашия посланик в Турция Надежда Нейнски, тъй като обикаляла цяла Турция, за да кара хора да подават заявление за гласуване, а на нея не ѝ било работа да прави консултации с изселническите организации на българските турци и да улеснява гласуването им.
Лидерът на НФСБ отрече ГЕРБ и Обединени партиоти да обсъждат конкретни имена за бъдещи министри. Той дори разкритикува политолозите, които казват, че това не може да е вярно.

След като на няколко пъти отказа да разкрие подробности в предишните дни, Симеонов повдигна завесата.

"Има изричен текст в коалиционното споразумение, че всяка от политическите сили може да издига кадри, които не са нейни членове. Това могат да са други специалисти", обяви Симеонов.

Попитан за коментар за скандала Цацаров-Дончев, той посочи, че не било редно извън кабинета си главният прокурор да прави подобни срещи, но не смята, че това е наказуемо.

Според него много по-важен е въпросът какво става с разследването за КТБ. В тази връзка той недоумява защо чак през януари е започнала проверка на прокуратурата срещу КЕВР. В същото време хората на Цацаров са неглижирали доклада на Временната анкетна комисия в предишното Народно събрание, което разследваше нарушенията в енергетиката. В този доклад парламентът е отбелязал, че КЕВР не е извършил контрол върху ЕРП-тата.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.