• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Александър Симов: Време е кошмарът ГЕРБ да приключи

Александър Симов: Време е кошмарът ГЕРБ да приключи

/КРОСС/БСП преживя няколко пъти наказанието на избирателите си, допусна грешки и ще премине през изкуплението, като промени живота. Това заяви водачът на листата на БСП в Кърджали Александър Симов. С молба за прошка за стореното и греховете в църквата „Св.Георги Победоносец" БСП стартира предизборната си кампания в Кърджали, а в партийния клуб „Червеното" бе представена листата с кандидат-депутатите.

Листата с кандидатите за депутати е пълна с много професионализъм, патриотизъм, родолюбие и младост, заяви Милко Багдасаров, който е №10 в нея. Най-младият претендент за място вляво в новия парламент е Петя Михалевска, дъщеря на покойния депутат Димчо Михалевски и пряк потомък на Капитан Петко войвода.

Първият в листата - журналистът и член на ръководството на БСП Александър Симов обеща открита, честна и борбена кампания, тъй като партията му е „една истинска социална алтернатива за България". „Време е кошмарът ГЕРБ да приключи, безвремието, в което те ни потопиха толкова години, а стойността му удари над 22 млрд., просто да свърши. Има един огромен проблем в страната, за който никой не говори. Телевизиите много обичат да се занимават с досиета, ченгета и какво ли не, но никой не говори за бедността, за неравенството, за това, че в България има семейства, които се чудят с какви пари да пратят децата си на училище, че има майки, които не могат да си позволят да купят учебниците им. Време е да адресираме истинските проблеми, а не измислените. Това ще стане с правенето на политика тук, в България, като се отчитат националните интереси и националното достойнство", заяви Симов пред журналисти. Той посочи, че му е писнало поколения политици да се подчиняват на директиви отвън и фразата „Брюксел каза така" е била водещата за тях. Според него е време някой да изработи механизмите за нашето изравняване със страните от Европа, тъй като някогашната европейска мечта е забуксувала.

„Време е да се концентрираме върху нашата, българската мечта, върху това каква България искаме да видим, а дано и Европа да тръгне напред. При изготвянето на платформата ние се ръководихме от идеята, че след толкова години на демагогия и лъжи, днес хората вярват само на конкретни идеи. През годините нас много ни наказваха заради това, че правим компромиси с базовите си ценности, че говорим романтично ляво в опозиция, но когато сме на власт, не вършим онова, което казваме. Да, това беше нашата грешка и ние получихме възмездие за нея. Нашите избиратели не излизаха да гласуват, за да покажат, че не търпят, когато една левица прави компромиси със социалната справедливост и социалната политика. Смятам, че ние този урок вече го научихме по най-трудния начин - по пътя на наказанието и изкуплението, но днес излизаме като отбора на промяната, който задава политическия тон в страната", заяви Симов. Според него големият проблем у нас е паралелната държава, която изсмуква ресурсите и води до бедност, но този път битката срещу нея ще се състои, независимо коя ще бъде корпулентната фигура. Съдебната реформа е част от тази битка и не означава, че тя трябва да се проведе по начина, по който умните и красивите си го представят, те наблягат само на техническите детайли, допълни той. „Основната цел на съдебната реформа трябва да бъде бързото правосъдие и достъпа на всеки обикновен човек до него. Големият проблем не е в това кой ще бъде прокурор или на колко колегии ще бъде разделен ВСС, то се състои в това всеки българин да може да защити правата си в съда и да е сигурен, че ще получи справедливост. И това е първото стъпало в битката с паралелната държава", акцентира Симов. Според него трябва да се сложи точка на убеждението, че приватизацията и концесиите са някакъв универсален отговор на всичко, наложително е и спиране на кранчетата за всякакви подмолни схеми.

„Ние имаме своята вина за състоянието на България. Въпросът е, че ние първи разбрахме къде са нашите грешки, първи склонихме да ги разкажем на хората и заложихме на промяната. Нека друга партия да ми покаже такъв дълбок анализ за собствените си политики, грешки и проблеми. БСП не е универсалният сапун на разни политически еднодневки, които се опитват да измият ръцете си с нас. Писнало ми е през годините да слушат политическата митология за вечната вина на БСП за всичко", разпалено добави Александър Симов. Запитан кой е основният опонент на социалистите на този вот, той посочи, че такива са всички партии, но ДОСТ е нещо повече - враг. „Време е всички политически сили да заявят открита позиция по отношение на тази партия, контролирана пряко от Реджеп Ердоган, която е изпълнител на чужди интереси и на практика се бори срещу това, което имаме като национална държава. Смятам, че всяка формация, която не постави ДОСТ като проблем, на практика работи в полза на чуждо правителство", подчерта Симов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

КРАЙНО ВРЕМЕ Е КОШМАРЪТ БКП да ПРИКЛЮЧИ, А ВСИЧКИТЕ МУ РЕЖИСЬОРИ и ОПЕРАТОРИ - в ЕКАРИСАЖА, ЖИВИ ...!

27.02.2017 10:34:03

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.