• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8258
  •  GBP / BGN 2.3126
  •  CHF / BGN 2.0456
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Синдиците на КТБ вече са трима

Синдиците на КТБ вече са трима

/КРОСС/ Един от двамата досегашни синдици на КТБ - Росен Ангелчев, е подал оставка и е освободен. На негово място са назначени Кристи Маринова и Ангел Донов, които се присъединяват към Лазар Илиев, обяви Фондът за гарантиране на влоговете в банките. Решенията за промените са взети от Управителния съвет на ФГВБ днес.

Тези промени бяха анонсирани от премиера Бойко Борисов през лятото. Без обяснение защо министър-председателят коментира идеи и решения от компетенцията на ФГВБ, той обяви, че е недоволен от работата на един от двамата синдици и че вероятно ще има смяна, а преди това каза, че в КТБ ще бъде назначен и трети синдик.

Странно е, че двете нови имена, които ще работят в КТБ, са включени в списъка на банковите синдици съвсем отскоро - миналия месец. Това означава, че нямат никакъв опит като синдици в банки, макар че според биографиите им са участвали в производства по несъстоятелност в друго качество. Ето каква официална информация дава за тях работодателят им - ФГВБ:

„Ангел Донов притежава богат опит като юрист. От 1998 г. той е адвокат на свободна практика, специализиран в областта на търговското, банковото, финансовото, вещното и административното право. Като пълномощник на банки участва в множество производства по несъстоятелност на търговски дружества и в други искови и изпълнителни производства, защитавайки интересите на банките в качеството им на кредитор. Като адвокат г-н Донов работи като правен консултант на български и чуждестранни холдингови и други корпоративни клиенти от строителната и химическата индустрия и туристическия сектор, като е бил и техен процесуален представител по дела с предмет производства по несъстоятелност и търговски взаимоотношения с техни контрагенти. Г-н Донов е магистър по право от СУ „Св. Климент Охридски". Има множество специализации в областта на търговското и банковото право. Ползва английски и руски език.
Със заповед на подуправителя на БНБ, ръководещ управление "Банков надзор", от 01.10.2015 г. е включен в Списъка на лицата, които могат да бъдат назначавани за синдици на банка.

Кристи Маринова притежава дългогодишен опит като икономист. Тя е управляващ съдружник и гл. счетоводител в собствено дружество (2003-2015 г.), занимаващо се със счетоводно-финансови услуги и консултации. Ръководената от нея счетоводна къща обслужва банки и голям брой компании, работещи в областта на финансите, производството, търговията и услугите. Като главен счетоводител г-жа Маринова е участвала в производства по несъстоятелност и ликвидация на значителен брой търговски дружества, включително публични предприятия.
Притежава магистърска степен по „Маркетинг и мениджмънт" от УНСС. Има допълнителна специализация „Счетоводство, финанси и контрол" и втора допълнителна специализация „Международни счетоводни стандарти" от Института за следдипломна квалификация към УНСС. Подготвя свободна докторантура на тема „Изследване на паричните потоци, оценка и събиране на вземанията и капитализиране на имуществото на несъстоятелната банка в производството по несъстоятелност".
Има ежегодни специализации във водещи одиторски компании. Г-жа Маринова притежава значителен ръководен опит и високи професионални умения в сферата на финансите и счетоводството. Ползва английски и руски език.
Със заповед на подуправителя на БНБ, ръководещ управление „Банков надзор", от 01.10.2015 г. е включена в Списъка на лицата, които могат да бъдат назначавани за синдици на банка".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.