• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Ядрен удар: руската „Синева” срещу американската Trident

Ядрен удар: руската „Синева” срещу американската Trident

/КРОСС/ Военният експерт Михаил Тимошенко сравни възможностите на балистичните ракети  с морско базиране с ядрени бойни глави – руската Р-29РМУ „Синева” и американската Trident. Експертът припомни, че ракетите „Синева” са във въоръжение на подводниците от проекта 667БРДМ от клас „Делфин”, а при американците с ракети Trident са въоръжени подводните ракетоносци тип „Охайо”.

„Синева” е с двигател с течно гориво и с нейна помощ могат да се решават сложни задачи по управление  и маневриране. Ракета на течно гориво има очевидно по-добри характеристики от тази на твърдо гориво, това е физика, и нищо не може да се направи “, убеден е експертът.

Според Михаил Тимошенко, руската ракета може да бъде определена като уникална. „Синева” тежи около 40 тона, а Trident – 60. При това далечината на поразяване при „Синева” е по-голяма от тази на американската ракета.

„Американската ракета без товар лети 11 300 км, нашата „Синева” с пълен щатен товар от 4 блока лети 11 500 км. Ето ви разликата в конструкцията на тази и на другата машина”, поясни Тимошенко.

Експертът също така е убеден, че точността на поразяване и на двете ракети е еднаква, въпреки многочислените данни от открити източници, в които се твърди точно обратното.

„За Trident американците пишат, че точността й на поразяване е 90-120 метра. Всъщност при „Синева” тя е същата, просто ние стандартно понижаваме своята точност в откритите източници, а американците обратно – завишават я. Те демонстрират по този начин своята ефективност пред конгреса”, поясни експертът.

Според Тимошенко,  руския ВМФ разполага с по-малко от десет подводници, въоръжени със „Синева”, и това количество е достатъчно, за да нанесе непоправими щети дори при атака директно от кея.

„При ответен залп ние получаваме пуск от порядъка на 400 бойни блока. Това е напълно достатъчно да унищожи градове и пристанища на потенциалния противник”, обобщи Михаил Тимошенко.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Красимир

Не дай боже да бъдат изстреляни и половината от тия 400 блока, от тях да достигнат до целта половината 100 блока. Не искам да си представям пораженията, след като ФАЩ през 1945 г. на 6.08. нанесе на Япония в Хирошима един ядрен удар и след това в Нагасаки още един. Пораженията и последствията са зверски и нечовешки.

08.12.2014 20:37:20

Анонимен

Докога руснаците ще се хвалят със смърт, а не с наука, култура и добър живот на своите граждани.....докато има комунизъм, КГБ и простотия по руската земя........

08.12.2014 13:20:03

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.