• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

САЩ предвиждат оттеглянето на Асад през 2017 година

САЩ предвиждат оттеглянето на Асад през 2017 година

/КРОСС/ Администрацията на американския президент Барак Обама очаква, че процесът по предаване на властта в Сирия в най-добрия случай ще приключи не по-рано от март 2017 г., съобщава агенция The Associated Press, която разполага с документ, подготвен от Белия дом за вътрешно ползване. 

В графика, съставен от администрацията за чиновниците, занимаващи се със сирийската криза, не е посочена определена дата. Те обаче смятат, че действащият президент на Сирия ще напусне своя пост през март 2017 г., в същото време ще напусне страната и неговият близък кръг.

„При такова развитие на събитията от първите призиви на Обама за оставката на Башар Асад до неговото оттегляне ще изминат повече от пет години", отбелязва агенцията.

Графикът се основава на одобрен от ООН план, който придоби очертания на ноемврийската конференция във Виена. Според тази стратегия новите президентски и парламентарни избори в Сирия ще се състоят през август 2017 година. От момента на оттеглянето на Асад до избирането на нова власт страната би трябвало да се управлява от преходно правителство. Според документа новият политически процес в Сирия трябва да започне през този февруари. Планът с посочването на 18-месечния период, отреден за предаването на властта, е одобрен от Съвета за сигурност на ОН през декември м.г. Първите опити за преговори между сирийските власти и представителите на опозицията трябва да се състоят на 25 януари т.г., но съставът на делегатите от двете страни все още не е определен. АР отбелязва също, че разпускането на сирийското правителство е планирано за този май. След това преходните власти трябва да изложат програма на политически реформи, да назначат временен законодателен орган и към края на т.г. да подготвят проект за нова конституция на Сирия, който да бъде подложен на референдум в началото на 2017 година.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

До предишния коментар: Не, ФАЩ няма да поиска да свали българския законно избран президент. Защото, те са го назначили. Както и външния ни министър.

06.01.2016 20:50:23

цев си има пушка не е

Как какво правят САЩ в Сирия, техните интереси са по целия свят ! А за Сирия неможаха да я "демократизират" /разбирай окрадат /. Има и още нещо, неможаха да прекарат газопроводи от Катар през Сирия за Европа...Асад не им даде...а и май откриха в акваторията на Средиземно море над 10 залежи много, много богати на газ...Затова е цялата пушилка в Сирия, а "бежанците" са друга бира.

06.01.2016 19:15:28

Анонимен

СЛЕПИ СМЕ! КЪДЕ СА ФАЩ КЪДЕ Е СИРИЯ И КАКВО ПРАВЯТ ТАМ ФАЩ? ЗЛОТО ФАЩ УТРЕ ЩЕ ПОИСКА ДА СВАЛИ И БЪЛГАРСКИЯТ ЗАКОННО ИЗБРАН ПРЕЗИДЕНТ...

06.01.2016 19:04:20

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.