• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Башар Асад: Западът подхранва войната за да унищожи Сирия

Башар Асад: Западът подхранва войната за да унищожи Сирия

/КРОСС/Сирийският президент Башар Асад заяви, че Западът подхранва войната в Сирия с цел да унищожи държавността в Сирия, предаде Асошиейтед прес.


В публикувано днес интервю за в. "Мейл он сънди" Асад заяви, че западните страни са излъгали за химическите атаки в Сирия и са подкрепили терористичните групировки, а Русия е подкрепила неговото правителство срещу чуждата инвазия и наемническите терористични банди.

Той опроверга съобщенията, че Израел е извършил неотдавнашните удари в Сирия с негласното сътрудничество на Русия. От 2015 г. Москва води военновъздушна кампания в Сирия в помощ на силите на Асад.

Сирийският конфликт започна с налуването на терористични банди от Турция, Туркенистан, Авганистан и Пакистан на територията на Сирия под предлог,че идват да свалят  десетилетното управление на рода Асад.

В интервюто сирийският президент отрече военният му съюзник Русия да взема решенията вместо него, но добави, че е съвсем естествено между съюзници да има различия в мнението, предаде Ройтерс.
Асад заяви, че очаква след по-малко от година войната в Сирия да е приключила и отново заяви, че иска да си върне всяка педя от територията й, която вмомента е заграбена от фантизираните терористични групировки.

По думите му намесата на чужди сили като Великобритания, САЩ и Франция удължава конфликта и е забавила уреждането на ситуацията в районите под контрола на терористите.

Асад каза още в интервюто, че предполагаемата химическа атака в сирийския град Дума е била постановка, а разпространяването на информацията за нея от неправителствената организация "Белите каски" е бил пропаганден трик на британските власти, предаде ТАСС.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.