• 13 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

ИД разпространи видео с още един британски заложник

ИД разпространи видео с още един британски заложник

/КРОСС/ Бойците от екстремистката групировка "Ислямска държава" разпространиха в интернет нов видеоклип с британски заложник, пленен преди две години в Сирия. В пропагандното видео той се обръща към обществеността, призовавайки я да спре западните сили, които се борят с терористична организация.
Мъжът, чието лице Daily Mail реши да не показва, е седнал зад една маса и е облечен вв оранжево риза.
"През ноември 2012 аз отидох в Сирия, където по-късно бях заловен от „Ислямска държава", казва британецът.
"Сега, почти две години по-късно, нещата са се променили, включително и с „Ислямска държава", която се е разширила в Източна Сирия и западната част на Ирак в район, който е по-голям, отколкото Великобритания и много други страни", казва той.

"Аз съм заложник и не мога да го отрека. Виждайки как ме изхвърли собственото ми правителство и как моята съдба се намира в ръцете на ИД, аз нямам какво да губя. Може би ще живея, а може и да умра. Но аз искам да се възползвам от тази възможност, за да разкрия някои от фактите, които могат да бъдат проверени", казва заложникът.
"В следващите няколко клипа ще разкажа истината, докато западните медии ще се опитват да тласнат обществеността обратно в бездната на нова война с ИД", продължава той.
"След две катастрофални и изключително непопулярни войни в Афганистан и Ирак, защо нашите правителства с такова нетърпение искат да вземат участие в още един губеща конфликт", пита той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.