• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

FP нарече „бълнуване“ изказванията на Държавния департамент за постиженията на САЩ в Сирия

FP нарече „бълнуване“ изказванията на Държавния департамент за постиженията на САЩ в Сирия

/КРОСС/ Прессекретарят на Държавния департамент на САЩ Джон Кирби съобщи за успехите на ведомството през 2015 г. и написа в официалния блог на департамента, че „в Сирия са донесени мир и стабилност“. Но подобни думи не са коректни предвид настоящата ситуация в страната, и дори по-зле – те са си чисто бълнуване, пише списанието Foreign Policy, цитирано от РИА Новости.

Джон Кирби отбелязва, че конфликтът в Сирия „продължаваше да се развива трагично през цялата 2015 г.“. Според прессекретарят на Държавния департамент „САЩ и мнозина членове на международната общност са се активизирали, за да помогнат на сирийския народ в тази трудна минута“. Освен това Джон Кирби отбелязва, че Държавният секретар на САЩ Джон Кери ръководи усилията на САЩ и съюзниците за отстраняването на сирийския президент Башар Асад и оказване на натиск върху Съвета за сигурност на ООН по този въпрос.

Ясно е защо Държавният департамент е споменал Сирия в обзора си на 2015 г., се казва в статията. Сирийският конфликт бе най-обсъжданото събитие през цялата година. Ако той не бе включен в списъка на американското външно ведомство, това би привлякло доста внимание, се казва в статията.

Но думите „мир“ и „стабилност“ не са най-добрият избор за описанието на това, което САЩ са донесли в Сирия през тази година, пише изданието. Както показват данните на ООН, към октомври 2015 г., тоест за повече от четири години на гражданска война в Сирия, загиналите са около 250 хил. души, а над 11 млн. са напуснали страната. През есента на 2015 г. много от бежанците се насочиха към бреговете на Европа или към други страни, включително и САЩ, пише Foreign Policy.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.