• 19 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.7957
  •  GBP / BGN 2.2869
  •  CHF / BGN 2.0310
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Елена Йончева: Ако Асад падне, бежанците ще ни пометат

Елена Йончева: Ако Асад падне, бежанците ще ни пометат

/КРОСС/ Войната в Сирия се засилва и влиза в нов, много по-категоричен етап.

Ако досега големите сили водеха прокси война на територията на Сирия и финансираха и обучаваха умерени различни групировки, сега съвсем открито за публиката са въвлечени в конфликта, коментира журналистът Елена Йончева.

Русия и САЩ се намират в косвен все още, но и пряк сблъсък на територията на Сирия. В целия този пъзел е въвлечена и Турция. Предполагам, че Русия се е споразумяла с Турция да й даде своя зона на влияние. Вероятно в договорката се иска от Анкара да изчисти тази зона от крайните ислямисти, коментира Йончева пред БНР.

Според нея, временното мирното споразумение за прекратяване на огъня, договорено с подредничеството на Русия и САЩ, е имало за цел прегрупиране на силите.

"Аз допускам, че САЩ, в лицето на техния държавен секретар Джон Кери, търсят, може би, начин по-безболезнено да се намери решение за Сирия. Има и една друга група политици във Вашингтон, която много критикуваха това мирно споразумение. Смятам, че не може да се постигне мирно споразумение за Сирия на този етап, защото страните искат много различни неща. Основната цел на САЩ, заедно с Израел, доскоро и Турция е свалянето на Башар Асад. Какво ще се случи с "Ислямска държава" оттам нататък вече е въпрос на следващи договорки. В момента реалната сила, която може да свали Асад, това са бунтовници".

Елена Йончева прогнозира, че, ако Асад падне сега, ще станем свидетели на картина, която наблюдаваме в Либия. По думите й това не е в интерес на България и Европа. Ако това се случи, потокът от бежанци, който е в момента, ще ни се стори като поточе, допълни тя.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

деГол

Ами това искат краварите от дълго време, да съборят Европа. Тя им е като трън газа по всички параграфи.

21.09.2016 13:18:22

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.