• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Москва обвини САЩ в контрабанда на сирийски петрол за 30 млн. долара месечно

Москва обвини САЩ в контрабанда на сирийски петрол за 30 млн. долара месечно

/КРОСС/ Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова обвини САЩ в "контрабанда на сирийски петрол за 30 милиона долара на месец".

Изказвайки се на брифинг пред пресата в петък, тя добави, че САЩ "заобикалят собствените си санкции" и че "прикриват престъпните си действия" под извинението на войната срещу Ислямска държава. Според Захарова американските сили не планират да се изтеглят от районите на Сирия, в които са разположени нефтените находища "в обозримо бъдеще".

През миналата седмица руското министерство на отбраната разкри сателитни снимки, чрез които се твърди, че добиваният петрол се изнася контрабандно извън Сирия под надзора на САЩ.

Тогава говорителят на министерството - генерал-майор Игор Конашенков каза, че изображенията показват, че "петролът се добива активно и се изнася масово за преработка извън Сирия под "надеждната защита" на американските войски, като това се прави преди и след разгрома на терористите от Ислямска държава".

Той също така описа американското присъствие в региона като "международен държавен бандитизъм".

Според него операцията по транспортиране на петрола извън Сирия е извършвана от "водещи американски корпорации" и частни военни контрагенти.

 

Президентът на САЩ Доналд Тръмп многократно заяви, че американските войски в Сирия остават, само за да защитят нефтените находища от попадане им в ръцете на бойците на Ислямска държава.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Сирийският нефт е американски. Това го знаят всички. Някой да каже ъ.

09.11.2019 22:50:35

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.