• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Кери ще обсъди с Путин Сирия и Украйна

Кери ще обсъди с Путин Сирия и Украйна

/КРОСС/ Държавният секретар на САЩ Джон Кери съобщи, че следващата седмица ще пътува до Москва, за да разговаря с руския президент Владимир Путин за Украйна и за уреждането на сирийския конфликт, предаде Reuters.

Кери, който е в Париж на започналата преди седмица среща за климата, обясни, че въпреки руските военни и политически интереси в Сирия Кремъл е изиграл „конструктивна роля" в опитите за намиране на политическо решение на кризата.
Освен с руския президент Кери ще разговаря и с външния министър на страната Сергей Лавров. Засега датата на посещението му не е ясна.
Държавният секретар на САЩ често се среща с руския си колега на различни събития по цялото земно кълбо. Това ще е второто му посещение в Русия за тази година, посветено на Украйна и Сирия. През май той разговаря на четири очи с Путин в курортния черноморски град Сочи.
Преговорите в Москва ще се проведат в навечерието на евентуална среща за Сирия в Ню Йорк, насрочена за 18 декември. Кери обаче предупреди, че срещата зависи от изхода на конференция в Саудитска Арабия, която събра представители на различни опозиционни сирийски групи.
На среща във Виена миналия месец САЩ, Русия, ЕС и страни от Близкия Изток се договориха в срок от две години в Сирия да бъдат проведени национални избори. Въпросителните около съдбата на президента Башар Асад обаче остават. Участниците в конференцията във Виена се договориха след 1 януари 2016 г. да започнат официални разговори между Асад и опозицията.
За да бъде спазен този график, Саудитска Арабия организира среща между различните бунтовнически организации от Сирия. Конференцията, която тече в момента, има за цел да изглади различията между формациите, за да могат да изградят обща платформа.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Владимир Владимирович и микрон не им отстъпвай на тези псета дето искат да погубят света

09.12.2015 15:31:40

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.