• 11 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Опозицията анулира примирието в Сирия

Опозицията анулира примирието в Сирия

/КРОСС/Крехкото примирие и прекратяването на военните действия в Сирия, започнало в събота, е пред "пълно анулиране" заради атаките от страна на правителствените сили, които нарушавали споразумението, постигнато между САЩ и Русия. Това заяви представител на сирийската опозиция, цитиран от саудитския тв канал "Ал Арабия".

Асаад Ал-Зуби, който оглавява подкрепяната от Рияд делегация на Комитета за преговори на високо ниво на мирните преговори, добавя, че примирието се разпаднало, преди да е започнало.

"Ние имаме алтернативи, за да защитим нашите хора, ако международната общност не може", предупреждава Ал-Зуби. Според него нямало никакви индикации, че почвата била подготвена за мирните преговори, които ООН обяви, че планира да свика отново в Женева на 7 март.

В същото време френският външен министър Жан-Марк Еро призова за нова среща на подкрепената от ООН група за следене на крехкото примирие в Сирия "без отлагане", за да се направи оценка на нарушенията. "Получихме индикации, че нападенията, включително въздушни удари, продължават в районите, контролирани от умерената опозиция", каза Еро пред репортери в Женева. "Всичко това обаче трябва да бъде потвърдено. Затова Франция иска групата за наблюдение прилагането на спирането на враждебните действия да се срещне без отлагане", каза още той, цитиран от Франс Прес.

Според консервативния турски в. "Йени Шафак", САЩ смятат да разделят Сирия на 3 части, ако примирието не издържи. Едната ще остане под контрола на президента Башар Асад и ще включва провинциите от столицата Дамаск до границата с Турция. Втората ще е кюрдска територия и ще бъде на изток от Алепо, а третата част включва провинция Идлиб и окръг Дери, които ще бъдат управлявани от умерената опозиция.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Несмотря на целый «вихрь» заявлений от нескольких арабских государств, от НАТО и от ООН, Россия озвучила всего два пункта: 1. Если любое государство введёт сухопутные войска в Сирию без разрешения Дамаска, это будет объявлением войны. 2. Американцы (точнее, американский президент и арабские партнёры США) должны спросить себя, хотят ли они заполучить перманентную войну. Помимо этих двух публичных заявлений, Россия не сказала ничего. И этот факт, считают американские радиожурналисты, весьма показателен. Говорить-то больше ничего и не нужно. Время для разговоров закончилось!

01.03.2016 06:39:24

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.