• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Путин към Макрон и Меркел: Режимът на “тишина” не се отнася за терористите в Сирия

Путин към Макрон и Меркел: Режимът на “тишина” не се отнася за терористите в Сирия

/КРОСС/ Президентът на Русия Владимир Путин обсъди ситуацията в Сирия с френския си колега Еманюел Макрон и германския канцлер Ангела Меркел, се казва в съобщение на Кремъл, цитирано от агенции.

В съобщението се отбелязва, че тримата лидери са засегнали темата за Източна Гута и осигуряване на хуманитарен достъп до този и други сирийски региони. Те също така са се съгласили да продължат съвместните усилия за пълното прилагане на приетата вчера от ООН резолюция, която призовава за 30-дневно прекратяване на огъня в Сирия.

"Путин информира Макрон и Меркел за практични стъпки на руската страна за евакуирането на цивилни, предоставянето на хуманитарна и медицинска помощ на засегнатото население в Сирия. В същото време специално внимание е обърнато на факта, че прекратяването на военните действия не включва операциите срещу терористичните групировки", се допълва в съобщението.

От Кремъл подчертават още, че тримата лидери също така са се съгласили да засилят "обмена на информация" за Сирия.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ами ако Меркел и Макрон не им подадат ръка, нали терористчетата могат да загинат. Солидарността изисква да се намесят, като пратят самолети и директно да си ги приберат в Европа. Е, ако някой иска да отиде другаде, да се прекачи за своя сметка.

27.02.2018 22:42:46

бат Рамбо обади се

Ха такааа Сушките започнаха да правят бомбенни килими в Гута и ООН-то наддадоха вой да "спасяват " цивилното население -разбирай с "хуманитерните конвои" или да ги вадят главорезите оттам или да им доставят оръжие муниции или лекарства.Случая е идентичен от меналата година га руснаците и сирийците ги хванаха в чувал главорезите барабар с техните интсруктори та ония виеха до небето и се чудеха как да ги спасяват пак имаше "хуманирани коридори" и тем подобни глупости загрижили са се те за цивилните да но НЕ както казваше бай Петко Бучаров !

26.02.2018 09:03:59

Анонимен

Бой по китарите на мангалята!

25.02.2018 18:59:42

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.