• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Москва: Заплахите на САЩ срещу Русия са подкрепа на терористите в Сирия

Москва: Заплахите на САЩ срещу Русия са подкрепа на терористите в Сирия

/КРОСС/Заплахите на САЩ срещу Русия по повод ситуацията в Сирия де факто са подкрепа на терористите. Това заяви зам.-министърът на вътрешните работи на Русия Сергей Рябков на фона на увеличилото се напрежение между САЩ и Русия след възобновяването на огъня в Сирия.

„Всеки ден повтаряме, че не виждаме друго решение, освен дипломатичното. Това, което се случва, е следствие от неспособността на САЩ да изпълнява своите задължения и обещания - това лежи на съвестта на тези, които вземат решенията във Вашингтон", заяви Рябков, цитиран от ТАСС.

Изявлението на Рябков идва, след като говорителят на Държавния департамент на САЩ Джон Кирби обяви, че последствията от действията на Москва в Сирия може да са нападения от терористи в руски градове.

В същото време държавният секретар Джон Кери обяви, че ще прекъсне диалога с Москва за Сирия, ако Русия и сирийското правителство не прекратят ударите в Алепо. Ултиматумът е поставен по време на телефонен разговор с руския външен министър Сергей Лавров.

В отговор Лавров е обявил, че сирийската опозиция се слива с терористичната групировка „Джебхат ан Нусра", подразделение на „Ал Кайда", и водят битки срещу сирийската армия заедно.

Зам.-министърът подчерта, че Москва е възмутена от ултимативния тон на САЩ по отношение на Русия и ситуацията в Сирия.

„Стига се до неприкрити цинични заплахи по наш адрес и адреса на тези, които на практика водят борбара с тероризма в Сирия. Ние не можем да характеризираме по друг начин това, освен като де факто поддръжка на терористите от страна на САЩ", допълни той.

Рябков подчерта, че Москва не приема предложението за прекратяването на огъня в Сирия за по 7 дни, а е съгласна само на 48-часови примирия, тъй като по-дългият срок се използва от терористите за прегрупиране на силите.

„Ние нееднократно предлагахме 48-часови паузи, но САЩ са зациклили напълно на искането за седемдневни паузи. Този срок е достатъчен за това терористите да попълнят запасите си и да прегрупират силите си", коментира Рябков.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Тъпото е, че т.нар. цивилизован свят вижда всичко това, което САЩ прави, и продължава да стои със скръстени ръце! Ясно е, че краварите рано или късно ще си изпатят, но ще повлекат и останалите...

30.09.2016 11:45:48

Yordan

Dase zatvori vazdushnoto prostranstvo na Siria i dase izbiyat do krak daesh,an nusra i podkrepiashtata gi koalicia.amerikanci,anglichani,sauditci,qatarci vsichki dagi vrashtat v chuvali shibana teroristichna izmet.i nai-veche amerikanci,koito zapaliha svrta

29.09.2016 17:46:39

Анонимен

Колко сa жaлки СAЩ. Нищожествa долни, сегa всичко е ясно нa всек , че СAЩ не сa тaм зa борбa с ИД , a зa подкрепaтa му. Кучетa мръсни нaли не си мислите че ще се измъкнете сухи, вaши хорa ще мрът двa пъти повече, a може и дa нямa повече СAЩ нa кaртa...

29.09.2016 15:03:35

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.