• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Редица европейски страни обмислят нови санкции срещу Русия

Редица европейски страни обмислят нови санкции срещу Русия

/КРОСС/В понеделник дипломатически източник от Брюксел съобщи за РИА Новости, че външните министри страните-членки на ЕС по време на поредната си среща на 17 октомври ще обсъждат въвеждането на санкции срещу Москва заради ситуацията в Сирия. Както заяви руският постоянен представител в ЕС Владимир Чижов, ЕС едва ли ще приеме ограничителните мерки на 17 октомври, пише News Front.

В последните месеци ситуацията в Алепо се изостри извънредно, в града и околностите се водят тежки боеве. САЩ обвиняват властите в Сирия и Русия за бомбардировката на мирните жители и въоръжената опозиция. Дамаск и Москва настояват, че нанасят удари само по терористите и обвиняват Вашингтон в неспособност да повлияе над отрядите на "умерената опозиция", за да се отделят от терористите.
По-рано представител на държавния департамент заяви, че САЩ не изключват въвеждането на санкции срещу Москва в случай на неуспех на дипломацията за Сирия. Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков на свой ред заяви, че в Кремъл не виждат причина за въвеждането на ограничения, защото Русия е единствената държава, която легитимно се бори с тероризма в Сирия.
Лидерът на външната политика на Русия Сергей Лавров също изрази надежда, че ще надделее здравият разум, а не желанието за всичко да се обвинява Москва.
Никой в България не се и съмнява, че родният първи дипломат Даниел Митов ще постъпи така, както му наредят от САЩ и ЕС.
Не е добре човек да получава заплата от българските данъкоплатци, а реално само да препредава поръченията от Брюксел, Берлин и Вашингтон.
Ако Митов изпълнява само функциите на пощальон, то е по-ефективно за държавата той да подаде оставка, така страната ни ще спести заплатите на целия му външнополитически екип.
Както става ясно, от този екип-пощальони просто няма нужда, коментира News Front.

Междувременно агенция Ройтерс отбелязва, че се проучва възможността за внасянето в "сирийски санкционен списък" на 12 имена. Но за приемането на ограничителните мерки идеята за санкциите трябва да бъде одобрена от всички 28 страни-членки на ЕС, отбелязва агенция Ройтерс, позовавайки се на френски и британски дипломати.

Според източник на Financial Times, Великобритания, Франция и Германия също са за въвеждане на санкции над повече от 20 официални лица от сирийския режим.  Вероятното разширяване на санкционния списък на ЕС за Сирия може да се превърне в отговор на бомбардировките в Алепо, коментира Ройтерс.

Индивидуалните санкции - забрана за влизането в ЕС и замразяване на активите, действат по отношение на 200 човека и 70 юридически лица от Сирия, които ЕС счита за отговорни за репресиите по отношение на сирийското население. Ограничителните мерки срещу Сирия също включват нефтено ембарго, ограничения за редица инвестиции, замразяване на средствата на сирийската Централна банка, ограничения за експорт, оборудване и технологии, които могат да се използват за вътрешни репресии, за следене и прихващане на интенет трафика и телефонните разговори.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Кaто не могaт с оръжие , дaвaй със сaнкции. Но нaй интересните сaнкции в моментa сa руските зa СAЩ, зa плутония и съответно зa aтомaтa енергетикa нa СAЩ, които не произвеждaт ядрено гориво и внaсят всичико от Русия зa собствените си AЕЦ. Зa товa сегa сядaт дa преговaрят пaк зa Сирия , a и нa Европa и се крои шaпкa и скоро ще пищи още по силно и от СAЩ.

13.10.2016 13:43:18

Yordan

"A teroristite niamali lobi v es". Otkoga ES raboti za terorizma?,otkoga nalaga sankcii v negov interes?Dokoga ES shte izpalniava prishtevkite na Beliat Dom? ES se prevarna v sluga na amerikansko-uahabitskiat radikalen terorizam. ES e Evropeiskata prostitutka na Amerika i Sauditska Arabia

13.10.2016 13:37:18

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.