• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

НАТО е обезпокоена от нарастващото руско присъствие в Сирия

НАТО е обезпокоена от нарастващото руско присъствие в Сирия

/КРОСС/ Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг изрази безпокойство от нарасналото руско присъствие в Сирия и призова Москва да играе „конструктивна роля" в борбата с джихадистите. В интервю за AFP Столтенберг заяви, че Русия трябва да изясни какви са намеренията й в Сирия, за да може международната общност да координира усилията си за борба с „Ислямска държава". 

По думите му това присъствие в никакъв случай не трябва да засилва позициите на президента Башар Асад, който е дългогодишен руски съюзник. Според него заради засилената руска активност „нараства необходимостта те ясно да покажат, че ще играят конструктивна роля и ще търсят да правят това в дух на сътрудничество с коалицията, водена от САЩ."

Столтенберг смята, че има риск руската помощ са бъде използвана за подкрепа на режима на Асад. „Да се подкрепя режимът на Асад не е конструктивно нито в борбата срещу ИД, нито за намиране на политическо решение на конфликта. Режимът на Асад е част от проблема", подчерта Столтенберг.

Сирийската армия е използвала наскоро получените руски изтребители за бомбардировки на позиции на „Ислямска държава", съобщи Сирийският център за наблюдение на човешките права. Въздушните удари са нанесени в провинция Алепо в Северна Сирия. Те са били придружени и от офанзива на земята.

Струпването на руска военна техника в Сирия в последните седмици предизвика безпокойството на Съединените щати и редица европейски страни, припомня агенцията.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

РЕЖИМ НА Асад- ми той е законно избран,а че на черната маймуна Обама не му харесва, да си завре един бан в устата и да си засити неистовия глад, мършо еврогейска

26.09.2015 17:01:58

Анонимен

СИБРИСКА ИЗМЕТ ИМА САМО В БОЛНИЯ ТИ МОЗЪК, ТОВА Е ЗЕМЯТА, КОЯТО САЩ ЖЕЛАЯТ ДА ПРИЛАПАТ, ТАМ СА НЕФТА, ГАЗА, ДИАМАНТИТЕ И КУП ДРУГИ ПОЛЕЗНИ РУДИ, ЗАТОВА Е И ЦЕЛИЯТ ТОЗИ НАПЪН ГЛУПАКО ТОЛЕРАСТКИ...........НАТО???? КАКВО Е ТОВА СБОР ОТ ВОЙНСТВАЩИ ЛУМПЕНИ

26.09.2015 17:00:06

Анонимен

Това е Лебедовата песен на "Империята на злото"! Русия отчаяно се нуждае от война, за да поддържа и отклонява вниманието на освирепялата от глад и проблеми Сибирска измет ! Може би това ще е най-краткия път към приключване с тази световна язва, живееща от окупации и принуди !

25.09.2015 12:04:42

Анонимен

Стават все по-откачени и неадекватни тия гейо-ционски чиновници. При тях всичката Мара втасала, та взеха пак на могъща Русия да дават съвети.

24.09.2015 16:59:22

Анонимен

Абе тоя май си вярва че някой го слуша. Хайде стига толкова нали НАТО вече се намеси (и те не знаят къде се намесиха) та тръгна тя.

24.09.2015 15:17:33

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.