• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Европейският съюз вярва в мирното решение на проблема в Сирия

Европейският съюз вярва в мирното решение на проблема в Сирия

/КРОСС/ Въпреки изразената подкрепа от редица лидери, включително на европейски държави, за ударите на САЩ срещу Сирия и по-конкретно срещу режима на Башар Асад, Европейският съюз застана на обратна позиция и призова за мирно решаване на проблемите.

Както е известно по нареждане на Доналд Тръмп, САЩ изстреляха 59 ракети срещу военна база в Сирия. Предлогът за атаката беше, че тя е в отговор на използването на химическо оръжие срещу цивилни от страна на Асад.

„Европейският съюз твърдо вярва, че не може да има военно решение на конфликта. Съюзът подкрепя единството и суверенитета, териториалната цялост и независимост на сирийската държава. Само надежден политически процес, гарантиран от Съвета за сигурност на ООН ще гарантира мир и стабилност. Нуждата от диалог между сирийците сега е по-спешна от всякога", обяви от говорителя на върховния представител по външната политика Федеракиа Могерини - Мая Коциянич.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер все пак донякъде подкрепи действията на САЩ, като заяви, че при „многократно използване на химически оръжия, трябва да има отговор". Той потвърди, че от Пентагона са информирали Брюксел за удара.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Напротив, това е само за пред хората - ЕС желае войната да продължи и "бунтовниците", спонсорирани от външни сили да победят. Само че, забравят Либия, Ирак, Афганистан - там след смяната на управлението ислямистите имат превес, а страните тънат в хаос.

08.04.2017 10:37:25

Анонимен

А пък аз си мислех ,че се борят с ИД ,а то било обратното!!!

07.04.2017 16:13:46

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.