• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Халаф: До 72 часа трябва да очакваме съкрушителен удар по Сирия

Халаф: До 72 часа трябва да очакваме съкрушителен удар по Сирия

/КРОСС/ В рамките на 72 часа трябва да очакваме съкрушителен удар по Сирия. Ще ударят САЩ, Франция и Великобритания. Тази прогноза направи журналистът Мохамед Халаф по БТВ. Според него са изчерпани всички дипломатически усилия за изпращане в Сирия на международна инспекция по химическите оръжия.

Според Халаф президентът на Сирия Башар Асад смята, че ще му се размине. "Целта на САЩ е Иран. Гледайте екипът на Тръмп - това е екип за война", смята той.


На друго мнение относно вината на Асад бе анализаторът и депутат от левицата Славчо Велков.

"С голяма доза увереност ще кажа, че от 1962 г. - Карибската криза, светът не е бил в такава фаза на ескалация. Конфликтът в Ирак и Сирия от локален има тенденция да се превърне в глобален", смята той. Славчо Велков припомни изявленията на президента Тръмп към Русия да очакват техните хубави и умни ракети, на което Москва отговори - че е готова. Ще се използват възможностите на противовъздушната отбрана, прогнозира Славчо Велков.

Ако бъде поразена руска техника или военно поделение, Русия ще отговори. Можем да бъдем свидетели на един труднопрогнозируем конфликт, каза Велков. И припомни, че Русия миналата година порази цели в Сирия с ракети, изстреляни от Каспийско море. Гръцкото правителство обяви засилен мигрантски наплив към островите си, посочи още той.

Славчо Велков обърна внимание, че от ситуацията в момента печели "Ислямска държава". Докато големите държави са заети в конфликта, джихадистите получават глътка въздух.


Д-р Ибрахим Чънар също се присъедини към мението, че конфликтът се глобализира.

Ако до Първата световна война Балканите са били барутният погреб на Европа, сега барутният погреб на света е Близкият Изток, смята той. Според д-р Чънар Сирия черпи горчиви плодове от това, че великите сили не са поставили точно границите след Първата световна война.

Башар Асад ще бъде изчистен от политическата сцена, прогнозира той.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Тези, които се правят на военолюбци, в същност са комици. Така смятат да се спасят отсега нататък, но няма да стане.

17.04.2018 00:05:33

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.