• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Камен Донев трябва да се заеме със законопроекта на Марешки за избирателна система

Камен Донев трябва да се заеме със законопроекта на Марешки за избирателна система

/КРОСС/ Камен Донев трябва да се занимава със законопроекта на Веселин Марешки за избирателна система. Това заяви политологът Димитър Димитров по БНТ.

Политологът коментира проектозакона, внесен от партия „Воля", според който всички 240 народни представител трябва да бъдат избирани мажоритарно.

„Г-н Марешки е за мажоритарната система и е внесъл законопроект. Загубих време да го прочета. Това са някакви подпури! Може би Камен Донев трябва да се занимава с въпроса. Да направи един скеч по повод на народното творчество и избирателната система или как един варненец вижда това. Там са написани едни правила, които правят възможно самият г-н Марешки да бъде избран!", каза Димитър Димитров.

Според него трябва да се направи регистър на избирателите, да се пренапише главата, свързана със самото администриране на изборния ден, за да имаме сигурни резултати.

Обсъждайки темата за мажоритарната избирателна система във вида ѝ, предложен в референдума на Слави Трифонов, Димитров припомни практиката от мажоритарните избори за президент и за кметове у нас.

„На втория тур обикновено се гласува не, за да се избере някой, а, за да не се избере някой", каза политологът.

И направи следното сравнение: „Между концептуалния модел на една кола и вкарването в серийно производство има дълъг процес!"

Политологът имаше предвид хвалбите за мажоритарната изборна система от страна на защитниците на тезата на шоумена.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

На всяка система й трябва време, за да заработи. Сегашната показа, че е една язва, която унищожава България. Пример е сегашният безмислен и ялов парламент. И все пак дали гласувам за или против си е мое право. Това го има и при пропорционалната система. Не е лошо да се обсъди и намаляването на броя на депутатите. Нямаме читави 240 души. То и 100 сигурно нямаме, но това е положението.

24.06.2017 13:18:04

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.