• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

БДЖ: Нова система за билети тръгва на 80 гари в страната

БДЖ: Нова система за билети тръгва на 80 гари в страната

/КРОСС/ От Българските държавни железници въвеждат поетапно във всички гари в страната нова система за издаване на билети. На близо 50 ЖП спирки тя вече работи, като до края на месеца се очаква този брой да достигне 80. Това каза в БНТ Борислав Тасков от БДЖ. Билетите и от старата, и от новата система са валидни превозни документи, с които пътниците могат да пътуват, допълни той.

Когато включим към новата система и гара София около 80 процента от билетите фактически ще се издават от новата система, каза още Борислав Тасков. Той обясни, че няма чак такава голяма разлика между времето за издаване на билети от старата и новата система, но новата система има предимството, че когато се изберат крайните точки за пътуване, се генерират всички възможни маршрути, всички възможни влакове и много по-лесно пътникът може да реши как точно да осъществи пътуването си.

Борислав Тасков коментира и защо още новата система не е въведена например на Централната гара в София, отбелязвайки, че от БДЖ предпочитат първо да се натрупа малко повече опит с новата система по другите гари, за да бъдат избегнати евентуални проблеми, преди въвеждането й и там.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Без значение дали БДЖ чете този сайт или не, човек има право да изрази мнение. И ако само се мълчи тогава как ще бъдат чути хората, как ще се оправят проблемите?

30.03.2018 17:37:11

Анонимен

Братче, аре стига вече! На никого не му дреме за смотаните билети! Надали БДЖ-то чете тоя сайт, а още по-малко умрелите ти коментари. Стига рева ...

30.03.2018 12:45:05

Анонимен

Замислете се наистина, ето какво ще се промени, ако вие наложите тази нова система. Старата система - жп билети! Новата система - касови бележки!

30.03.2018 12:00:49

Анонимен

Ако е възможно запазете старата система поне на Централна жп гара София, поне от там да се издават старите билетчета, които са чудесни и наистина прекрасни и красиви билети! А не новите касови бележки, които дори не са красиви!

30.03.2018 11:39:44

Анонимен

Харесвам старата система за издаване на билети на БДЖ. Омръзна ми всичко да става онлайн, всичко да се променя по този начин и когато някой умник умува да направи подобни промени поне поискайте и мнението на хората, които ползват вашите услуги. Допитвайте се до хората и уважавайте и тяхното мнение защото и то е важно. Ми не, не желая да се въвежда новата система на БДЖ за издаване на билети. Старата система е много хубава и прави прекрасни билети!

30.03.2018 10:44:22

Анонимен

Не мога да повярвам! Защо? Защо го правите? Защо искате да съсипете една прекрасна, хубава и красива система за издаване на билети на БДЖ? Като истински любител и ценител на железницата и на БДЖ, искам да ви кажа, че старата система за издаване на жп билети и жп талони за презаверка за връщане, с прекрасното лого на БДЖ отзад на билета, ми е любимото нещо в системата на БДЖ и точно това мое любимо нещо прави билетите на БДЖ уникални! Днес си купих билет по кратка дестинация и с голямо разочарование видях просто една касова бележка! Защо го направихте? В това ли искате да превърнете билетите на БДЖ ? В касова бележка ли?

29.03.2018 17:49:31

Анонимен

Не

29.03.2018 17:38:44

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.