• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Папа Франциск: Преклонението пред „бога на парите“ породи бежанската криза

Папа Франциск: Преклонението пред „бога на парите“ породи бежанската криза

/КРОСС/Сегашната бежанска криза е резултат от „злата, несправедлива" социално-икономическа система, която се прекланя пред „бога на парите". Това заяви папа Франциск в интервю за португалското радио Radio Renascença, предаде БГНЕС.

В интервюто, в което въпросите към светия отец бяха задавани на португалски, а той отговаряше на испански, папата заяви, че стремежът към пари ще доведе до разруха както на човечеството, така и на екологията.

„Това е върхът на айсберга. Виждаме бежанците, тези бедни хора, които бягат от война, бягат от глад, но това е върхът на айсберга. Но в основата е причината, а причината е социално-икономическа система, която е лоша, несправедлива, защото в рамките на една икономическа система, в рамките на всичко, в рамките на света, говорейки за екологичния проблем, в социо-икономическото общество, в политиките, в центъра винаги трябва да бъде човекът. И днес доминиращата икономическа система е отстранила личността от центъра, а в центъра е богът на парите. Това е най-модерният бог днес.", казва папа Франциск. Той добавя, че има статистики, но може и да бърка точните числа, че 17% от населението на света притежават 80% от благосъстоянието."

Що се отнася до бежанците от селските райони, главата на Римокатолическата църква е на мнение, че те са били „обезлесени" и принудени да се преместят в големите градове.
„Защо в големите градове се формират фавели (гета - бел. ред.)? Това са хора, които идват от провинцията, защото са били обезлесени. Те нямат работа и отиват в големите градове", казва още папата.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.