• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Нанков: Изключително важно е максимално бързо да въведем ТОЛ системата

Нанков: Изключително важно е максимално бързо да въведем ТОЛ системата

/КРОСС/ Надяваме се, че утре ще успеем да отворим офертите за ТОЛ системата. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков по БНТ.

ТОЛ системата ще струва до 200 милиона лева. „Ако продължим и довършим успешно обществената поръчка, цената ще падне със сигурност, тъй като тя е заложена до 200 милиона лева. Такива са разчетите и, ако изберем алтернативния вариант да я въведем през държавна компания по метода на in-house възлагане на реципрочна стойност. Тоест стойността няма да нарасне", обясни регионалният министър. По думите му към днешна дата шансовете да се продължи и завърши обществената поръчка са не малки.

„Тъй като всички законосъобразни процедури по обжалване са на своя финал, законът дава възможност да обжалване на стартирането на процедурата, но на днешния етап те са изчерпани като алтернатива. Насрочили сме отваряне на офертите със създадена комисия утре в сряда, от 17.00 часа, в АПИ, като възложител на обществената поръчка. Одобрили сме всички кандидати, подали оферти", съобщи министър Нанков.

„Надяваме се, че ще успеем. Генерирахме 6 оферти, процедурата беше по обжалване на този етап, заради краткия според някои кандидати срок и в момента сме на третия етап - отваряне на офертите", допълни той. „За нас е изключително важно максимално бързо да въведем системата", заяви министър Нанков, като подчерта, че тя ще генерира ресурс, който ще се използва само за подобряване на инфраструктурата и подобряване на безопасността.

„Тази проектна компания ще оперира системата, ще я стопанисва и ще поддържа", каза още министър Нанков.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.