• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Докладът на ДАНС за БАЦИС не е писан от БСП, в него ясно е посочено, че системата може да се манипулира

Докладът на ДАНС за БАЦИС не е писан от БСП, в него ясно е посочено, че системата може да се манипулира

/КРОСС/ „За съжаление, и управляващи, и хората, свързани с изобщо тази материя или тази система, ако мога така да кажа, се опитаха, в последните седмици, след като поставихме въпроса, да затворят темата, да заглушат проблема, който се създава. Тъй като това съвпадаше и с внесения от нас вот на недоверие, по тема корупция". Това каза в интервю за предаването „Офанзива" по "Канал 3" зам.-председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски, по повод искането на БСП за създаване на временна комисия за системата, която е интегрирана в митниците (БАЦИС).

„Нито докладът на прокуратурата, нито докладът на ДАНС е писан от БСП. Ние просто информирахме обществото, какво пише в този доклад. И в този доклад на ДАНС пише ясно, че системата дава възможност за манипулиране, че в системата е влизано от служителите на митниците и че системата е заплаха за националната и финансова сигурност на държавата. Това казва ДАНС", допълни той.

По думите му, исканата от БСП комисия трябва да установи кой е поръчал тази система, с какви параметри е поръчана тя, установени ли са пропуски, когато е установена системата, има ли връзка между изпълнителя на системата, с хора, които след това са се възползвали от влизането в системата?

„Тези неща може да ги каже само една независима, една парламентарна комисия, на паритетен принцип. Ние не искаме да имаме мнозинство в нея", коментира още Свиленски.

Той посочи, че от БСП нямат основание да са убедени, че системата на митинците не е пробита.

„Затова, нека тази комисия, нека да установи, нека да даде гаранция, нека да даде сигурност и на нас, политиците, а и на българското общество, че в държавата системата работи и че се събират всички начислени акцизи, данъци", каза Георги Свиленски.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

АЙДЕ БЕ, А КОРАБЧЕ В ОКОТО ПЛАВА ЛИ?

10.02.2018 21:44:32

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.