• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Мащабно пожаро-тактическо учение се проведе край Перник (видео)

Мащабно пожаро-тактическо учение се проведе край Перник (видео)

/КРОСС/ Пожарна, полиция, спешна помощ и доброволни формирования проверяваха реакциите при кризисни ситуации

Мащабното учение се проведе в град Батановци. В него се включиха всички Районни служби „ПБЗН“ от Пернишки регион, сектор „Специализирани оперативни дейности“ при СДПБЗН, БЧК, ЦСМП, както и доброволното формирование при община Перник. Екипите разиграваха следния сценарий -  получен е сигнал за земетресение с магнитуд 6, 1 по Рихтер, равняващо се на 8-ма степен от Европейската макросеизмологична скала, с епицентър Батановци. Най-тежки са последиците на територията на промишлената зона, от труса  има разрушения в различна степен на технологични съоръжения и производствени сгради. В последствие възниква пожар в инсталация за производство на био дизел - съобщението е за разрушени сгради и съоръжения и за хора в неизвестност. Създадена е и опасност от повишаване нивото на река Струма, излизане от коритото й и заливане на жилищната зона на град Батановци.

За овладяване на ситуацията  веднага е сформиран щаб, ръководен от кмета Вяра Церовска. Службите погасяват пожара, издирват пострадали и хора в неизвестност, но които им е оказана спешна медицинска помощ. В издирването на хора са включени и полицейски кучета от ОДМВР – Перник. На финала е изградена предпазна дига, която да предотврати разливане на придошлите води на река Струма, с което е предотвратено и наводнение в района.

Учението се реализира в рамките на дейностите по проект, съвместни действия при извънредни ситуации в трансграничния регион на Сърбия и България. Комисар Драган Дончевски, заместник-началник на сектора за извънредни ситуации при МВР на Република Сърбия благодари за отличните действия в днешното учение и подчерта важността от добри съседски взаимоотношения и комуникации, които биха помогнали и при евентуални взаимни действия при кризисни ситуации. Старши комисар Красимир Шотаров, директор на дирекция „Оперативни дейности“ при ГДПБЗН, под чието наблюдение се осъществиха оперативните действия, поздрави участниците и благодари на колегите и партньорите. Оцени като много добро взаимодействието с общинския щаб, степента на подготовка на ръководния състав на РДПБЗН – Перник, както и на всички участници в учението.

&

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.