• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Реалистичният сценарий на руския учен Сивков предизвика паника на Запад

Реалистичният сценарий на руския учен Сивков предизвика паника на Запад

/КРОСС/ Преди няколко дни САЩ съобщиха, че успешно са преминали тестовете на супермощна противобункерна бомба, способна да унищожи всеки ядрен обект на противника, колкото и надеждно да е защитен. Формално това изпитание е послание към Иран, за да бъде последният по-сговорчив на преговорите по ядрения проблем. Всъщност обаче, това е заплашителен намек към Москва за това, че янките във всеки един момент могат да атакуват руските АЕЦ, и военните атомни обекти ще превърнат Русия във втори Чернобил.

Руският президент Владимир Путин заяви, че Русия няма да се впуска в надпревара във въоръжаването, а ще приеме „асиметрични мерки“. Напълно очевидно е, че става дума за изцяло нови системи за оръжие, основани на идеи, напълно различни от вече съществуващите.

Именно на това оръжие е посветил докторът на военните науки Константин Сивков своя сензационен доклад, публикуван неотдавна във „Военно-промишлен куриер“. Докладът носи простото заглавие: „Ядреният спецназ. Ще оцелеят само страните от БРИКС“.

Западните експерти и медиите обсъждат доклада с тревога. И още как! Сивков е открил „ахилесовата пета“ на САЩ – това, което преди се считаше за преимущество на янките, а именно географското положение. Две световни войни американците си седяха зад океана, далеч от театъра на бойните действия. И спечелиха милиарди, доставяйки на воюващите страни оръжие, техника, муниции, продукти и др.

Сега просто да си седят няма да им се получи. Сивков предлага те да бъдат ударени точно по тази „пета“.

Как? Това ще покажат извадките от доклада.

„Русия е разположена в Евразийския континент. Основната, коренната част от нейната територия, на която е разположена голяма част от населението, е отдалечена от океанските и морските пространства, – пише Сивков. – Средната надморска височина гарантира защита от наводнение дори и при мащабни катастрофални явления, съпроводени от мощни цунамита (мегацунами).

Картината в САЩ е съвсем различна. Повече от 80 процента от населението там живее в крайбрежните райони, които са на незначително малка височина над океана. Именно на такива места са разположени основните производствени мощности на страната. Дори относително слаби цунамита с височина няколко десетки метра могат да причинят катастрофални последствия за САЩ. Ураганът Катрина демонстрира това достатъчно нагледно. Ню Орлиънс, десет години след като бе ударен от Катрина, все още не се е възстановил от последствията на катаклизма.

Друга геофизична особеност на Русия е, че основната част от територията й в Сибир почива на дебели (няколко километра) пластове базалт. Предполага се, че тези платформи са се образували в резултат на изригването на супервулкан преди около четвърт милиард години. Затова удари, дори и изключително мощни, няма да доведат до катастрофални геофизични последствия.

Гарантиран източник на такива обаче би бил удар по вулкана Йелоустоун, чийто период на активизиране приближава и той може да изригне всеки момент. Признаците за нарастването на активността му са налице. Затова, достатъчен е само малък тласък, за да се провокира изригването. Последствията ще бъдат катастрофални за САЩ – държавата просто ще изчезне и цялата й територия ще се покрие с дебел (няколко метра или дори десетки метри) слой пепел.

Друг вариант за мегаудар е иницииране на гигантско цунами. Това е идея на покойния академик Сахаров.

Същността на тази идея се състои в това, да бъдат взривени няколко боеприпаса в определени точки в атлантическите и тихоокеанските разломи ( около 3-4 във всеки) на дълбочина километър и половина – два. В резултат на това, според Сахаров и други учени, ще се образува вълна, която ще достигне височина от 400-500 метра и нагоре в крайбрежието на САЩ! Падайки върху континента, тя ще разруши всичко на разстояние 500 километра. Ако взривовете бъдат произведени на по-голяма дълбочина, по-близо до дъното, където земната кора е най-тънка, тя може да бъде локално разрушена. Магмата, встъпвайки в контакт с океанската вода, многократно ще увеличи силата на взрива. В този случай височината на цунамито ще достигне над километър и половина, а зоната на разрушенията ще обхване повече от 1500 километра от брега. Това ще бъде изключително „чисто“ оръжие!

Ядрена зима няма да настъпи, тъй като не се образуват гигантски облаци прах, а изпаренията от водата ще паднат на земята във вид на чудовищни радиоактивни порои в близост до мястото, където са се образували, тоест на същите тези САЩ. Такъв удар несъмнено ще предизвика тектонична активност в целия регион, включително и изригване на вулкана Йелоустоун. Обратната вълна ще залее Европа. Тоест целия блок на НАТО. Ще настъпи чудовищен катаклизъм! Това е асиметричната заплаха за последната граница! В резултат от предизвикването на цунамито Русия може да загуби част от своите региони, а западната цивилизация ще изчезне напълно“.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

ISKALA E DA NAPISHE NA RUMANSKI "GOSPODI" NO E NAPISALA EDNA PROSTOTIA NISHTO POVECHE

20.04.2017 00:44:18

Руските идиоти

Само в главите на неземни уроди може да се родят подобни перверзии! Четете за да разберете какво значи Руската душа

18.04.2017 01:56:57

wesss

Vreme e Rucnazite da minat v deictvie.Ctiga jankite ca pravili voini na drugite kontinenti,ctiga ca ograbvali.Ima vazmesdie.

24.10.2016 18:24:16

Акира-Сенсей

Америка се управлява от Израел. Евреите ще бъдат напълно доволни, ако арийците се избият по-между си. И накрая ще властват Юдеите, точно както управляваха Египет!

20.06.2016 22:32:44

журналист

Това едва ли го е писал учен, та било то и руски.

19.06.2016 23:42:04

Анонимен

Поредно потвърждение,че човекът е всичко друго, но не и РАЗУМНО СЪЩЕСТВО.

25.04.2016 10:00:28

Анонимен

Мислете за България и не пишете глупости. Помислете с кой бяхме по-добре и сега с кои пропаднахме ,като държава.

21.04.2016 14:16:35

kersche

SGTC (фирма общия кредитен превод) предлага кредит за промо-ниска ставка. Здравейте г-н г-жа Вие сте физическо лице или бизнес лидер и имате нужда от кредитна или банкова без частното финансиране за насърчаване на вашите лични или професионални дейности. Ние предлагаме безвъзмездно финансиране в краткосрочен и дългосрочен план гаранцията и ще ви съпътства във вашите проекти в допълнение към нашите банки да се засили си бюджет го лично (занаятчия, търговец, предприемач, професионална) преди на финансов решение за всички случаи. Личен заем: € 10 000-99000000 €  Годишният лихвен процент е фиксиран: 3% ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ TIME: 3-50 години Аз препоръчвам на всички, които имат бизнес, без значение на дейността да се възползвам от тази възможност много лесно с тази на банката си, че можете да наложи строги правила. Ако проявявате интерес, моля те да напуснат вашия желаната сума и вашия телефон за връзка или да се свържете с отдела за повече обяснения SGTC@post.com Благодаря

27.01.2016 20:15:40

Берия

Виж ги само в какво се упражняват "другарите" от Москва! Дори Хитлер не е отправял такива заплахи към цялата планета! В името на великоруските шовинистични интереси (по-точно в случай, че те катастрофират), болните мозъци от кремъл са готови да унищожат цялата планета! Ама, че миротворци се извъдиха! Няма да им се получи! Още докато пътуват цунамитата към Америка ще излетят американските ядрени ракети и Русия ще бъде унищожена стократно. С това обаче ще загине цялата планета и никакъв БРИКС няма да оцелее. КРОСС - обърнах се към прокуратурата, по повод на ваши публикации, насаждащи страх и масова психоза сред населението, поддтикващи също така към разделение и омраза. Опичайте си акъла, какво ще публикувате от тук нататък!

16.12.2015 16:49:17

Щерев Б.

Всяко действие поражда същото по сила и обратно по посока противодействие! - Приподен закон

04.12.2015 00:00:13

MUUTRATTA

NEMA DRUGA SILA KOIATO DA SLOZHI TEZI ,,VOENNOLIUBZI, DSVEN RUSSIA,V LIZETO NA ,,PUTIN,,,,,,,,,,,,,,,,,,

03.12.2015 22:50:14

Спас

Такива плашипутарници историта помни с тонове.Руснаците са майстори да подклаждат психози. Добре, ще погине света и само СССР и Путин ще останат.Чудесно, ама нали трябва някой комуто да си продаваш мурафетите.Щото ако няма публика и Лили Иванов отдавна щеше да е покойница , Слави Трифонов щше да пече ракия в Учиндол.Свободни сте да мислите глупаци комунисти.

03.12.2015 11:24:13

Анонимен

Абе идиот Русия ли прави войни... Ти явно си много малоумен щом мислиш така... А случайно запознат ли си че от създаването на ООН до сега САЩ са водили над 30 войни!!!

09.11.2015 21:16:54

Ала-Бала

Стари претопели гозби! Светът е яхнат от идиоти!

20.10.2015 15:53:11

НРБ

Време е мечока да зашливи един нголям шамар на краварите.

01.07.2015 15:54:05

Анонимен

със сигурност учените в Русия трева на пасът..................

28.06.2015 18:00:24

шоп

Я не сакам да съм добре, а Вуте да е зле.....БълХарска логика.

01.05.2015 17:36:57

Анонимен1

Интересно-за тези ,които могат да мислят-дали скоростта на цунамите е крайна.....

01.05.2015 17:33:37

Анонимен

За тях трябва точно това.Браво братушки.

28.04.2015 19:50:50

солдать Альоша

За такова дупе, такъв х.й.

25.04.2015 20:26:45

на майка ви путката

да ви сера в устите и на русофили и на русофоби...заради боклуци като вас дето чужди пропаганди са ви промили мозъците сме на тоя хал.. едни защитават американците,други руснаците..Е,КАК В ТОЯ ФОРУМ БАРЕМ ЕДИН НЕ НАПИСА НЕЩО ЗА БЪЛГАРИЯ БЕ.....

23.04.2015 19:04:30

Анонимен

Руснаците не са само водка но дори и да пият за разлика от нас могат и да мислят,колкото и да вие мъчно и ние сме като тях,за разлика от тяхните политици нашите са продажни,лизачи наеврейски итуррски задници

23.04.2015 17:23:18

mi6osp

Цялата статия "Запад готовит против России войну на уничтожение. Чем Россия может ответить?" http://rusvesna.su/third_world/1428323830

20.04.2015 20:40:22

Анонимен

Все слишком просто и... слишком страшно. Даже обсуждать страшно. А если кто этому радуется, то тот ДУРАК.

20.04.2015 18:12:41

Касянова

Защо не си напишете имената, "геройски" защитници на мръсната американска политика? И вие сте като тях - тайно, подмолно, ананимно, но винаги добре ЗАПЛАТЕНО! Срам ме е , че се смятате за българи! Обикновени подлоги!!!

19.04.2015 14:20:07

Нато вън от Европа

Каквото повикало, такова отговорило!........Ако не беше Путин, досега да са премазали Русия окончателно и Обама да ни се хили от Москва!....Такъв вариант няма!.....Крайнов реме е Европа да започне собствена политика и да възроди старите си традиции и ценности от времето на ДеГол!......

16.04.2015 18:14:15

Анонимен

Николай Флоров Отговор – колкото я мрази Полша. Обичам Полша. Полша е пример за подражание. Поляците мразят Русия и в червата. Мразят я от душа и сърце. Писателят Чехов е недоволен, че поляците «се правят, че не разбират руски». В асимилационна империя като руската езикът е една основна форма на съпротивление. А в България няма нужда да се преструваме – българите не знаят руски, но се правят че знаят. Полша е успяла да оживее като нация и държава точно защото се е съпротивлявала на опитите да бъде погълната и порусчена. Една нация със силно чувство за собствено място на земята. В борбите си срещу царизма някои поляци дори приемат исляма и заминават за Турция, за да получат възможност да се бият срещу Русия. Такива със стотици са били разквартирувани във Варна през 19 век, а самия национален поет на Полша Адам Мицкевич умира в Турция след боледуване. Червената армия на Тухачевски и Сталин яде позорен бой пред вратите на Варшава и Сталин никога не го забравя. Подлият му нрав си го връща през време на Варшавското възстание, когато същата Червена армия оставя немците да разрушават града до основи, докато тя гледа безучастно. Полската делегация в Коминтерна е единствената, която е напълно унищожена от Сталин. Хитлер и Сталин си поделят Полша и я прегазват два пъти. Въпреки комунистическия терор, Полша е първата соц-страна, която почна да къса веригите на комунизма. При всяка значителна международна криза след Втората Световна война в Полша нахлуват без предупреждение и се настаняват безсрочно стотици хиляди съветски войници, готови за бой срещу Западна Европа, незачитайки изобщо суверенитета на страната. Благодарение на по-високото културно ниво на поляците, както и на католицизма, Полша е била винаги трън в очите на Съветския съюз и на днешна Русия. Полша е естествения път за проникване на европейското влияние в земите на изток от нея. През Полша за пръв път прониква в Белорусия печатането на книги, а в Западна Украйна е конфликтната зона между католицизма и източното православие, родила един феномен известен като униатската църква, която в някои области е използвала свещеници и от двете религии. Икономическата федерация на Прибалтийските държави от миналото се е осланяла на силна Полша за евентуална защита и за активно влияние в Белорусия и Украйна. По същата причина Полша и днес е крайно болезнен трън в задника на Путин. Страната е най-естествения път на Европа и САЩ към Русия, както и най-силния елемент от европейската защита на Източна Европа. Затова Полша ще играе все по-голяма роля в европеизацията на Украйна, а от там и на Русия. Това означава пазарна икономика, човешки права, културно и информационно влияние. На тоя фон не можем да не си спомним, че царска Русия се опита да отнеме парламентарната демокрация на младата българска държава чрез преврат. Такъв опит (но този път успешен) беше осъществен и след 1944, чиито съсипващи последици са огромна част от днешното състояние на България. Затова когато един Сергей Станишев, престорен на българин, пробутва на полуграмотна маса комунисти евтини глупости за славянофилството на руския цар-освободител, той без съмнение очаква да му повярват. Разочаровани и объркани от потока нова информация, заливащ главите им след освобождението от комунизма в 1989, те са готови да лапат всичко, което им поднесат, за да закърпят огромните дупки във вярата си. България днес е известна като най-бедната страна в ЕС, но тя е известна и като политическа аномалия поради неестествената й близост с Русия. От тук и логичния въпрос: може ли България да е нещо друго, освен бедна, щом е най-близкия руски съюзник. От тук и примерът с Полша: най-мизерните години в историята й са били по време на зависимостта й от Русия, безразлично съветска или руска. И така, колко да мразим Русия? Отговор – колкото Полша, ако искаме да оживеем и ако вече не е късно. А ако някой иска да я мразим по български, тогава да я мразим както ни е учил Ботев – «силно да любим и мразим». А партията днес може да си яде лактите, но все на нещо ни е научила.

15.04.2015 12:10:42

Анонимен

Николай Флоров Отговор – колкото я мрази Полша. Обичам Полша. Полша е пример за подражание. Поляците мразят Русия и в червата. Мразят я от душа и сърце. Писателят Чехов е недоволен, че поляците «се правят, че не разбират руски». В асимилационна империя като руската езикът е една основна форма на съпротивление. А в България няма нужда да се преструваме – българите не знаят руски, но се правят че знаят. Полша е успяла да оживее като нация и държава точно защото се е съпротивлявала на опитите да бъде погълната и порусчена. Една нация със силно чувство за собствено място на земята. В борбите си срещу царизма някои поляци дори приемат исляма и заминават за Турция, за да получат възможност да се бият срещу Русия. Такива със стотици са били разквартирувани във Варна през 19 век, а самия национален поет на Полша Адам Мицкевич умира в Турция след боледуване. Червената армия на Тухачевски и Сталин яде позорен бой пред вратите на Варшава и Сталин никога не го забравя. Подлият му нрав си го връща през време на Варшавското възстание, когато същата Червена армия оставя немците да разрушават града до основи, докато тя гледа безучастно. Полската делегация в Коминтерна е единствената, която е напълно унищожена от Сталин. Хитлер и Сталин си поделят Полша и я прегазват два пъти. Въпреки комунистическия терор, Полша е първата соц-страна, която почна да къса веригите на комунизма. При всяка значителна международна криза след Втората Световна война в Полша нахлуват без предупреждение и се настаняват безсрочно стотици хиляди съветски войници, готови за бой срещу Западна Европа, незачитайки изобщо суверенитета на страната. Благодарение на по-високото културно ниво на поляците, както и на католицизма, Полша е била винаги трън в очите на Съветския съюз и на днешна Русия. Полша е естествения път за проникване на европейското влияние в земите на изток от нея. През Полша за пръв път прониква в Белорусия печатането на книги, а в Западна Украйна е конфликтната зона между католицизма и източното православие, родила един феномен известен като униатската църква, която в някои области е използвала свещеници и от двете религии. Икономическата федерация на Прибалтийските държави от миналото се е осланяла на силна Полша за евентуална защита и за активно влияние в Белорусия и Украйна. По същата причина Полша и днес е крайно болезнен трън в задника на Путин. Страната е най-естествения път на Европа и САЩ към Русия, както и най-силния елемент от европейската защита на Източна Европа. Затова Полша ще играе все по-голяма роля в европеизацията на Украйна, а от там и на Русия. Това означава пазарна икономика, човешки права, културно и информационно влияние. На тоя фон не можем да не си спомним, че царска Русия се опита да отнеме парламентарната демокрация на младата българска държава чрез преврат. Такъв опит (но този път успешен) беше осъществен и след 1944, чиито съсипващи последици са огромна част от днешното състояние на България. Затова когато един Сергей Станишев, престорен на българин, пробутва на полуграмотна маса комунисти евтини глупости за славянофилството на руския цар-освободител, той без съмнение очаква да му повярват. Разочаровани и объркани от потока нова информация, заливащ главите им след освобождението от комунизма в 1989, те са готови да лапат всичко, което им поднесат, за да закърпят огромните дупки във вярата си. България днес е известна като най-бедната страна в ЕС, но тя е известна и като политическа аномалия поради неестествената й близост с Русия. От тук и логичния въпрос: може ли България да е нещо друго, освен бедна, щом е най-близкия руски съюзник. От тук и примерът с Полша: най-мизерните години в историята й са били по време на зависимостта й от Русия, безразлично съветска или руска. И така, колко да мразим Русия? Отговор – колкото Полша, ако искаме да оживеем и ако вече не е късно. А ако някой иска да я мразим по български, тогава да я мразим както ни е учил Ботев – «силно да любим и мразим». А партията днес може да си яде лактите, но все на нещо ни е научила.

15.04.2015 12:09:39

Анонимен

Русия е родина на ИЗРОДИТЕ. Руснаците са най--нещастната нация. Нямяа нищо човешко в тях.

14.04.2015 18:21:15

GRN

Паредний руский малоумник.

13.04.2015 19:34:48

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.