• 28 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.7973
  •  GBP / BGN 2.2988
  •  CHF / BGN 1.9740
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

10 места, които задължително трябва да посетите

10 места, които задължително трябва да посетите

/КРОСС/Представяме ви част от една невероятна класация на 25-те места, които непременно да посетите, докато сте живи, съставена от Saveti.bg.

Разгледайте снимки от местата, които няма да ви оставят безразлични и дори ще ви оставят без дъх. Докоснете се до магията на пътуването, вижте какво да направите и къде:

1. Да се насладите на Северното сияние
Северното сияние е феномен, който силно въздейства на всеки, който има удоволствието да го наблюдава. Най-вероятно е да го видите през късната есен или ранна пролет. Между 21.09 и 21.03 е тъмно от 18:00 до 1:00 през нощта и има по-голям шанс да се насладите на Северното сияние, а Норвегия е най-доброто място, където да го направите. Лапландия, градчето на дядо Коледа, също.

Северното сияние излъчва мистична сила, която не е останала незабелязана, още от едно време. Викингите смятали, че сиянията са воини на коне, а ескимосите - че сиянията са добри духове, осветяващи пътя към отвъдния свят.

2. Да стигнете пеша до Мачу Пикчу
Мачу Пикчу е една добре позната дестинация, известна като „градът на инките", която обаче не разочарова никой, който се е впуснал в приключението да я посети. Намира се в южната част на Перу.

Несъмнено най-очарователният начин да стигнете до там е пеша, между 2 и 4 дни ходене според темпото ви. Но имайте предвид, че трябва да направите резервация за похода поне 2 месеца по-рано. Ако не разполагате с толкова време, че да стигнете до мястото пеша, има влак за тази цел, като може да се тръгне от 3 различни гари: Poroy, Urubamba e Ollantaytambo . Най-близкото летище се намира в града Куско.

3.Да наблюдавате залеза в Стоунхендж във Великобритания

Стоунхендж е най-известният мегалитен паметник в света, изграден с култов характер и свързан с лятното слънцестоене. Намира се близо до Солсбъри.


4. Да се загубите в гъстотата на Амазония (и да намерите обратния път)
Амазония е с огромна площ: площта, заета от тропически дъждовни гори надвишава 7 милиона квадратни километра, макар и горската площ да заема около 5,5 милиона. 65% от нея се намира на територията на Бразилия, но също така обхваща части от Колумбия, Перу, Венецуела, Еквадор, Боливия, Гвиана, Суринам и Френска Гвиана.

Сред гъстите гори на Амазония, може да се натъкнете на всякакви животни и растения, все пак това е регионът с най-голямо разнообразие от животински и растителни видове в света.

5. Да се удивите пред древната култура на Тайланд
Тайланд омагьосва с древната си култура, от него лъха мистериозност и сила. Любопитно е, че е наричан още „Страната на усмивките", тъй като местните са много любезни, което пък би могло да се обясни с религията, която изповядва 95% от населението, а именно будизма.

6. Да се разходите из историческия град Дубровник, където снимат и любимия ни сериал "Game of Thrones".

7. Да почувствате животните като свои приятели в Намибия

Намибия, в Субсахарска Африка, е една от страните, в които контактът с животните и дивеча може да се направи от много близо. Изградената мрежа от паркове, резервати и сафари прави това място достъпно за туристи, които могат да снимат, да се доближат и да се любуват на лъвове, жирафи и зебри.

8. Да се потопите в зеленината на остров Сан Мигел в Португалия

Сан Мигел е един от Азорските вулканични острови, владение на Португалия.

9. Да надникнете в света на италианската мафия - в Сицилия

10. Да поплувате в кристалните води на Доминиканската Република

Доминиканската Република е мястото, където може да се насладите на перфектните плажове с кристално чисти и бистри води и бял пясък.
Островът на който се намира е вторият по големина от Големите Антилски острови, след Куба и е открит от Христофор Колумб.  Силно екзотична и примамваща дестинация.

Продължението може да видите на 25-те места, които да видите, докато сте живи.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.