• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Тонове камъни и пръст бяха изсипани незаконно край Черноморец

Тонове камъни и пръст бяха изсипани незаконно  край Черноморец

/КРОСС/ Тонове камъни и пръст бяха изсипани незаконно върху защитени скални образувания край Черноморец. Това установи проверка на екоинспекцията в Бургас след сигнал на местни жители. Скалите на брега на морето са част от защитена местност, природна забележителност нос Червенка. За местните хора и туристите, те са любимо място за разходки, ловене на риба, миди и плаж.

Нарушителят засипал скалите ще бъде глобен с от 500 до 5000 лева, уточниха от екоинспекцията. Тепърва ще се установява дали има увредени фиорди. Проверка извърши и комисия от община Созопол, която е установила, че прокарването на трасето на водопровода, неправомерно е преминало през скалите.

Вчера комисия от общината извърши проверка на място. Протоколът от комисията още не съм го получил, но това, което комисията констатира и което предприе действия спрямо обекта веднага, днес е поръчано на частната фирма „Геос”, която замерва местата в землището на Черноморец, да дойде да трасира пътя, да трасира и пътя на водопровода. Това каза във включване в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин” кметът на Черноморец Добри Добрев. Ще бъде задължена фирмата, всичко което е извън трасето на улицата, да бъде изгребано, изчистено и възстановено, добави той.

Опасенията на местните са, че проекта за пътя, който явно общината има, ще мине върху дължината на целите скали и на целия залив, на който се намираме в момента. Ние не сме съгласни инвеститора да му бъде налагана само административна мярка, ние искаме това да се възстановят скалите в първоначалния вид и общината да изготви нов проект, който да запази скалите и същевременно да има свободен достъп на хората до скалите и до морето. Това каза от своя страна Яна Николова от сдружение „Просперитет за нашия град”.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

500 lv... ami po dobre mu daite medal napravo..

16.04.2019 11:44:35

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.