• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8258
  •  GBP / BGN 2.3126
  •  CHF / BGN 2.0456
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Акценти в пресата

Акценти в пресата

/КРОСС/ Подписаният между България и Македония договор за добросъседство, приятелство и сътрудничество е основна тема на днешните вестници. Подписахме за бъдещето на Балканите, казва премиерът Борисов в Скопие, цитиран от вестник "Труд".

София и Скопие с исторически договор, съобщава "Телеграф". "24 часа" информира, че днес на 114-годишнината от Илинденско-Преображенското въстание Борисов и Заев ще се поклонят заедно на гроба на Гоце Делчев в църквата "Свети Спас" в Скопие.

Мегаорган от калпави звена, но с мощни права ще поеме корупцията, пише "Сега" по повод проекта на антикорупционния закон, представен в Министерството на правосъдието.

С него в обща комисия се обединяват комисиите за конфискация и конфликт на интереси, БОРКОР, звено от Сметната палата и антикорупционната дирекция на ДАНС. Няма обяснение как антикорупционният орган ще стане ефективен, след като поне две от структурите му в състава му са се доказали като тотално неработещи - комисията за конфликт на интереси и БОРКОР, допълва "Сега".

Всеки втори учител е над 50-годишен, съобщава "Стандарт". Просветният министър Красимир Вълчев предлага седем мерки за привличане на млади педагози. Те включват увеличаване на заплатите с 15% от 1-ви септември, социални стимули и допълнителни квалификации и други.

Вместо последен звънец през юли, по-добре първи на 1-ви септември. Това е мнението на директора на 119-то училище в София и бивш заместник министър на образованието Диян Стаматов по повод обсъжданите промени в учебния процес. В интервю за "Монитор" Стаматов обяснява, че може да има стъпаловиден начин на завършване, като в различните етапи учениците да имат свой индивидуален график.

1108 малки бандити са били осъдени в България само за една година, показва статистика на Националния статистически институт, цитирана от "Телеграф". 90% от малолетните престъпници са момчета. Най-много са в Плевен, Пловдив и Сливен.

Вдигаме къща със 178 книжа, вземаме живот с 9, четем на първа страница на "Монитор". Шокиращите 178 документа са нужни, за да издигнем къща или малка кооперация. В същото време, за да се сдобием с оръжие например, са нужни едва 9. У нас документите за строителство са 9 пъти повече от Германия, пише по темата "24 часа". Според председателя на Камарата на архитектите арх. Борислав Игнатов колкото повече документи се изискват, толкова по-голяма е вероятността за корупция.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.