• 28 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.7973
  •  GBP / BGN 2.2988
  •  CHF / BGN 1.9740
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Мъртъв мафиот възкръсна след 30 години

Мъртъв мафиот възкръсна след 30 години

/КРОСС/ Италианските мафиоти доказаха, че за престъпленията на организираната престъпност няма нито прошка, нито забрава - след 31 г. на упорито търсене те откриха и закопчаха в Бразилия със съдействието на местни полицаи спасилия се там от правосъдието виден бос на неаполитанската Камора Паскуале Скоти, пише Монитор.

А при арестуването през 1984 г. на Рафаеле Кутоло - супербоса на прочулата се с кръвопролитията си „Нова камора органидзата", той обявява пред магистратите, че най-верният му човек Паскуале Скоти е бил
убит при престрелка в началото на 80-те години.

И от тогава соченият за свръхинтелигентен и опасен бандит е смятан за мъртъв от роднини, близки, познати и колеги. Но не и от антимафиотите, просто защото те не намират каквато и да било макар и малка следа за някаква негова насилствена или естествена кончина. Тъй като срещу Паскуале Скоти има издадена доживотна присъда за убийства, той е включен в списъка с трийсетината търсени под дърво и камък италиански престъпници. В издирването му се включва и Интерпол, като ченгетата започват да работят усилено по откриването му освен в Италия, също така в Румъния, Великобритания, Китай и някои южноафрикански страни.

Цели три десетилетия усилията на силите за сигурност остават напразни, но идва моментът, в който те разбират от прехванат разговор между стари камористи, че Паскуале Скоти е жив и здрав „някъде на юг". Усилията на антимафиотите се насочват към Латинска Америка и неотдавна бразилските им колеги ги светват, че твърде вероятно е примерният имигрант от Италия Франческо Де Кастро Висконти в миналото си да е бил точно търсеният от тях каморист.

Организирано е проследяването му, а след като направените проверки на досиета и полицейски регистрации доказват, че това е издирваният в Италия някогашен бандит, щракват белезниците.
Иначе в Бразилия Паскуале Скоти бил започнал
наистина нов живот на съвестен гражданин. Управлявал няколко фирми за услуги, имал и солидни дялове в ресторантьорски и хотелиерски компании. Оженил се бил също така за симпатична бразилка, която му родила две деца, но с фамилното име „Де Кастро Висконти".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.