• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Наш учен: Няма вирус, жегата убива прасетата

Наш учен: Няма вирус, жегата убива прасетата

/КРОСС/ Проф. д-р Искрен Азманов е агроном, изобретател и откривател. Член на Американската асоциация на агрономите и на групата на изследователите „Носители на нови идеи"

Ето и коментара му за африкнската чума по свинете у нас:

"Това, което става, е абсурдно. Това с чумата са измислици. Кризата, която тресе държавата, няма основание. Никакъв вирус няма, причината е в жегата. Просто от голямата жега подуването на сланината по тялото на прасето притиска сърцето.

Готов съм да изложа сериозни научни аргументи пред всеки, който ме оспори.

В тялото на всяко прасе и на всяко животно има не един, а 50 вируса. При висока температура проблемът възниква от надутата сланина на прасето. Не умират мишки и катерици, които нямат сланина, а жегата уморява прасетата.

Едно прасе има два пръста сланина. От високите летни температури 35-36 градуса тялото на прасето се надува, притиска сърцето му и то умира. Защо никой не се е сетил да потопи едно прасе в буре със студена вода - така състоянието му ще се нормализира. Ако пък прасетата са 1000, противопожарна цистерна ще свърши работа да бъдат пръскани с вода периодично. Така ще бъдат спасени, ще се окажат съвсем здрави.

Някой псевдоучен всява паника: Ще заразим хората! А както е известно, като се опържи в тигана кюфтето от свинско месо, никакъв вирус не остава.

Всяко живо същество може имунитетно да се самозащити, ако има някой, който да разпореди разумни действия.

Живял съм година в Етиопия и съм наблюдавал какво правят слоновете в голямата жега - влизат в Нил, вдигат си хобота нагоре да дишат и стоят часове наред в хладката вода. Т.е. там работи същият принцип.

Миналата година при заболяването от чума на овцете в Странджанско предложих съвсем проста мярка - овцете да се изчеткат с четка с белина и щяха да бъдат спасени. Нямаше да бъдат избити над 50 хиляди животни, ако ме бяха чули."

в. Марица

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

А ти кой си бе, продажен нещастник такъв? А си и полуграмотен - пише се "учения", а не "учена". Та кажи сега - кой си и какви са ти рекомендациите. От прасета ли разбираш, от какво, та даваш квалификации кой какъв бил? Или просто си предател на народа си? И колко ще ти платят? Ще ти стигне ли поне за едно смартфонче, та да се киприш, уж че си цивилизован? А? Келеш!!!

05.08.2019 22:03:39

Анонимен

Егати и учена , с такива учени такава ни е науката и такава ни е държавата .... че му се дава и трибуна на тоз дървен философ .

05.08.2019 11:17:50

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.