• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Симеон Славчев предлага изграждане на паметник на хан Аспарух в столицата

Симеон Славчев предлага изграждане на паметник на хан Аспарух в столицата

/КРОСС/ Симеон Славчев - председател на партия МИР и съветник в Столичен общински съвет внесе предложение за изграждане на паметник на основателя на българската държава хан Аспарух в центъра на София. В предложението, коeто ще разгледат столичните съветници, се иска в условията на архитектурния конкурс за Централна градска част - зона 3* да се включи и поставянето на монумента.

„Центърът на София е мястото, където трябва да бъде поставен паметникът на хан Аспарух. Липсата на монументи на български владетели в столицата е проблем, който отдавна се дебатира. Разговарял съм с граждани и организации по темата и безспорно всички са обединени около идеята за изграждането на такъв паметник", коментира Симеон Славчев. Според него по този начин ще се спести време и основателят на българската държава ще намери място в днешната й столица.

В доклада си Симеон Славчев предлага монументът да се проектира и разположи на площад Александър I.

Председателят на ПП МИР настоява да се сформира инициативен комитет от интелектуалци, граждански и неправителствени организации, който да открие дарителска сметка и да проведе информационна кампания за набиране на средства за изграждането на паметника. „Смятам, че в подкрепа на инициативата можем всички общински съветници в Столичния общински съвет да дадем личен пример, заедно да открием дарителска сметка и да дарим свои лични средства за реализацията на тази национална кауза", заяви още Славчев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.