• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8258
  •  GBP / BGN 2.3126
  •  CHF / BGN 2.0456
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Сливен отбеляза своя празник

Сливен отбеляза своя празник

Сливен /КРОСС/ С празнична света литургия в чест на Свети Димитър, покровителят на Сливен, започнаха тържествата, посветени на празника на града - Димитровден. Литургията отслужи Негово Високопреосвещенство сливенският митрополит Иоаникий и сливенското духовенство.
Празничната програма продължи в къща-музей „Добри Чинтулов", където се състоя ритуал по вписване в лауреатската книга на името на носителя на наградата „Добри Чинтулов" за тази година. В нея днес днес беше написано и името на поетесата Валентина Радинска.
Въпреки лошото време, граждани и гости на Сливен се събраха на площад „Хаджи Димитър" на тържествената церемония, която започна с ритуал по издигането на националния трибагреник, знамето на ЕС и на община Сливен. Кметът инж. Кольо Милев поздрави присъстващите и отправи благодарност към всички, които с делата си помагат за развитието на града.

„Въпреки трудностите успяваме с малки стъпки и упорита работа да променяме облика на Сливен. Радвам се, когато усилията провокират и одобрение, и желание Сливен да бъде още по-добър град за живеене", допълни кметът. Той специално поздрави и тазгодишните носители на наградите на община Сливен, връчени снощи в ДТ „Стефан Киров".
На площада беше отслужен и благодарствен молебен за добруване на гражданите на Сливен. В знак на признателност пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци бяха поднесени венци и цветя от различни институции, политически партии и неправителствени организации.


Заради лошите метеорологични условия част от тържествената програма на Община Сливен по повод празника на Сливен - Димитровден беше отменена. Отпадна провеждането на „Фолклорна палитра" на площада и детски празник с участието на актьори от театъра. Жителите и гостите на Сливен ще могат да посетят Открития национален турнир по спортни танци за Купа Сливен 2014, който се провежда в зала „Васил Левски" днес.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.