• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Джамбазки: Искаме връщане на казармата, наивно е да вярваме, че друг ще ни пази

Джамбазки: Искаме връщане на казармата, наивно е да вярваме, че друг ще ни пази

/КРОСС/Геополитическата ситуация е една от основните причините ВМРО да поиска връщането на донаборна военна служба. Това заяви пред БНТ евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

На изток от България се води война в Украйна, която ще се води много дълго време и ще бъде източник на напрежение. На юг от нас, само на 1000 км се очертава друга дългогодишна военна криза - конфликтите в Сирия, Ирак, Либия и други страни в Близкия Изток. На запад от нас има три държави, които са черни дупки на картата - Косов, Босна и Херцеговина и Македония. Там продължава разделението и напрежението.

Наивната вяра, че някой друг ще ни пази, е дълбоко погрешна, смята Джамбазки. Основната философия на Северноатлантическия пакт е първо ти сам да се пазиш и когато имаш нужда от помощ, тя да ти бъде оказана.

Ситуацията в нашия регион е такава, че изискването населението да има минимална информация, подготовка и грамотност какво да прави в случаи на военни конфликти, на бедствия и аварии. Липсата на такова обучение от училище до специализирано, каквото е донаборната служба, е видимо в поведението на много млади българи по улиците, коментира още Джамбазки.

Идеята на ВМРО не е да се върне казармата в стария модел. Те предлагат три форми на наборна военна служба: служба под оръжие за определен период, служба без оръжие и гражданска служба.

Идеята за връщането на казармата безспорно е насилие над нацията, смята блогърът Иван Стамболов - Сула. Въпросът е дали нацията ще оцени това насилие като за нейно добро или не. Категорично съм съгласен, че всеки мъж трябва да познава оръжието и да умее да борави с него, заяви Стамболов.

Смятам, че една казарма би възпитала ценни качества в подрастващия мъж, но със сигурност трябва да се подходи внимателно, коментира музикантът Калин Вельов. Има професии, обаче, в които един период от над 6 месеца може да се окаже неподходящ. Откъм дисциплина би било добре. Въпросът е каква ще е дисциплината и дължината.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.