• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Кой кой е в кабинета "Герджиков"

Кой кой е в кабинета "Герджиков"

/КРОСС/ Огнян Стефанов Герджиков - служебен министър-председател на Република България
Проф. Огнян Герджиков е председател на 39-тото Народно събрание и депутат от НДСВ в два поредни мандата. Свален от опозицията заради блокирането на опит за дебат по сделката с „Булгартабак" по време на парламентарния контрол.
Роден е през 1946 г. Преподавател по търговско право в Юридическия факултет на Софийския университет. Депутат е и в 40-тото Народно събрание, в което председателства Комисията по правата на човека и вероизповеданията. Носител на орден "Стара планина".

Илко Тодоров Семерджиев - служебен заместник министър-председател по социални политики и служебен министър на здравеопазването
Илко Семерджиев е стоматолог и политик. Заместник-министър на здравеопазването в кабинета на Любен Беров, но подава оставка поради несъгласие със здравната политика. По-късно заема същата длъжност в правителствата на Стефан Софиянски и на Иван Костов от февруари 1997 година до 8 март 1999 г. На 8 март 1999 г. е назначен за директор на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). На 21 декември 1999 г. с промените в правителството на Иван Костов е избран за министър на здравеопазването, какъвто остава до края на мандата.
Семерджиев бе разследван заради подписан от него договор с американската фирма "АремисСофт" докато беше шеф на здравната каса.

Стефан Динчев Янев - служебен заместник министър-председател по вътрешен ред и сигурност и служебен министър на отбраната
Бригаден генерал от резерва Стефан Янев е бил три години аташе по отбраната на България в САЩ. Има опит от работа като офицер в Брюксел. На времето ген. Стефан Янев се прочу, че бе само месец началник на военното училище "Васил Левски" във Велико Търново. Той си тръгна от НВУ със скандал и се пенсионира едва на 44 години. Генералът минаваше за любимец в Пентагона. Той е работил като офицер за анализ към Департамента по планиране и програмиране на Групата за координиране на ПЗМ в Белгия и началник на департамент „Tрансформации" в Центъра на НАTО за борба c тероризма. Между 2007 и 2010 г. е последователно директор на дирекция „Отбранителна политика" към Министерството на отбраната, директор на дирекция „Политика за сигурност и отбрана".

Малина Валентинова Крумова - служебен заместник министър-председател по европейските фондове
Малина Крумова в момента е в екипа на вицепремиера Томислав Дончев.

Деница Златкова Златева - служебен заместник министър-председател по подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС-2018;

Пламен Димитров Узунов - служебен министър на вътрешните работи
Пламен Узунов е бивш директор на Областната дирекция на МВР в Пловдив. Той подаде оставка след тежък пътен инцидент в областния град. Млад мъж блъсна и уби на пешеходна пътека 63-годишен човек. След този случай, главният прокурор Сотир Цацаров сезира вътрешния министър за допуснати пропуски на полицейски служители от Пловдив. Извършителят Милан Дивеков не е задържан за 24 часа по реда на ЗМВР, въпреки че самоличността му е била установена. Алкохолната проба от дрегер е била отрицателна, но Дивеков не е тестван на място, нито му е направен тест за наличие на упойващи вещества в кръвта. Същият е призован устно от разследващия полицай за свидетел на следващия ден.

Кирил Миланов Ананиев - служебен министър на финансите
Финансистът Кирил Ананиев започва работа в Министерството на финансите през 1980 г., като преминава през всички експертни длъжности, за да достигне до началник на Главно управление „Държавни разходи" и заместник-министър на финансите при три последователни правителства в периода 1998-2009 г. Бил е също секретар по финансова политика в администрацията на президента на Република България (2009-2011 г.) и съветник към политическия кабинет на министър-председателя (2013-2014 г.).

Гълъб Спасов Донев - служебен министър на труда и социалната политика
Гълъб Донев е бивш шеф на Главната инспекция по труда и бивш зам.-социален министър. Донев има дългогодишна практика в сферата на труда и социалната политика - работил е в Националния институт за помирение и арбитраж, във Фонд "Условия на труд", бил е член и председател на Надзорния съвет на НОИ, главен секретар и директор на дирекция в Министерството на труда и социалната политика. В периода 2009-2014 г. е заместник-председател на ДА "Държавен резерв и военновременни запаси".

Спас Владимиров Попниколов - служебен министър на регионалното развитие и благоустройството;

Николай Денков Денков - служебен министър на образованието и науката
Проф. Николай Денков беше зам.-министърът на образованието в служебното правителство на Георги Близнашки и в екипа на Тодор Танев в кабинета "Борисов 2".

Ради Драгнев Найденов - служебен министър на външните работи
Дипломатът Ради Найденов е наш посланик в Берлин. Името му беше спрягано като възможен служебен премиер и през 2013-а от тогавашния президент Росен Плевнелиев.
Ради Найденов е роден на 24 август 1962 г. в София. Завършва Немската гимназия в София през 1981 г. и следва специалност „Международни отношения" в УНСС от 1983 до 1989 г., която завършва със степен магистър. През 1993 г. завършва курс за млади дипломати към Европейския колеж за изследвания в областта на международната политика и политика за сигурност - център "Джордж Маршал". Специализира в Германия, Франция и САЩ.
Работил е в посолствата на България в Швейцария, Германия и Австрия. До 2005 година е началник на кабинета на Симеон Сакскобургготски. Той е човекът, върнал оставката на Бойко Борисов като главен секретар на МВР.
През май 2011 г. е назначен за постоянен секретар на Министерството на външните работи, което е най-високата длъжност в дипломатическата служба. От февруари 2012 г. е назначен за извънреден и пълномощен посланик в Германия.
Найденов се смята за добре приет от хората на Ангела Меркел, които го оценяват като добър професионалист. Произходът му е тясно свързан с политическия живот у нас. Той е внук на Ради Найденов-старши - политик от БЗНС и министър на правосъдието от 1946 до 1958 г.

Мария Енчева Павлова - служебен министър на правосъдието
Мария Павлова е следовател от Националната следствена служба, а съпругът ѝ е Александър Павлов от Софийската градска прокуратура.

Рашко Любомиров Младенов - служебен министър на културата
Актьорът Рашко Младенов завършва Музикално училище "Л. Пипков" в София , специалност „Пиано" при доц. Лидия Кутева, актьорско майсторство във ВИТИЗ „Кр.Сарафов" в класа на проф. Желчо Мандаджиев. Работи като актьор в Русенския театър, Сатиричния театър, Театър „София", Младежки театър, Малък градски театър „Зад канала". Бил е директор на Сатиричния театър и ДТ „С. Огнянов" - Русе. През 1994 г. преподава пиано в училище по изкуствата в гр. Мексико, Мексико. В периода 2006 - 2009 г. работи в Българския културен център в Москва.

Ирина Стойнова Костова - служебен министър на околната среда и водите;

Христо Георгиев Бозуков - служебен министър на земеделието и храните
Доц. Христо Бозуков, в момента е член на Консултативния съвет по тютюна към министъра на земеделието и храните.

Христо Владимиров Алексиев - служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията
Христо Алексиев е зам.-генерален директор на Национална компания "Железопътна инфраструктура" в направление "Стратегия и администрация".

Теодор Венков Седларски - служебен министър на икономиката
Доц. Теодор Седларски е декан на Стопанския факултет на СУ.

Николай Ангелов Павлов - служебен министър на енергетиката
Николай Павлов е изпълнителен директор на "Булгаргаз".

Стела Иванова Балтова - служебен министър на туризма;

Даниела Станимирова Дашева - служебен министър на младежта и спорта
Даниела Дашева е бивш заместник ректор на Националната спортна академия.

В понеделник Радев обяви част от назначенията в кабинета си.

Главен секретар на президентството ще бъде бившият шеф на щаба на военновъздушните сили полковник от резерва Димитър Стоянов. Началник на кабинета на Румен Радев ще е журналистът Иво Христов.

За външната политика ще отговаря дипломатът Атанас Кръстин, а за правните въпроси - професор Емилия Друмева.

Илия Христозов беше назначен за съветник по икономика и инвестиции, Невянка Кънева за съветник по правни въпроси, Николай Копринков за съветник по вътрешна политика и гражданско общество, а Надя Младенова - за началник на кабинета на вицепрезидента,

Елена Йончева пое контактите с медиите, а международникът от БСП Деница Златева - европредседателството на България.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.