• 30 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

9 кг марихуана откриха в кабината на камион, тон нелегален алкохол в Пловдивски

9 кг марихуана откриха в кабината на камион, тон нелегален алкохол в Пловдивски

/КРОСС/ Митническите служители на ГД „Митническо разузнаване и разследване" откриха близо 9 кг марихуана при проверка на камион.
На 15.06.2019 г., около 5.30 часа, на МП Капитан Андреево пристига товарен автомобил с турска регистрация, който пътува от Сърбия през България за Турция. Шофьорът - турски гражданин, представя пред митническите служители редовни документи за превозваната стока и заявява, че няма лични вещи, стоки или валутни ценности за деклариране. По метода „анализ на риска" превозното средство е отклонено за щателна митническа проверка, при която в един от шкафовете в шофьорската кабина е открит черен сак пълен със 17 полиетиленови плика. При разрязването на един от пликовете е установено, че съдържа зелена тревиста маса. Направеният полеви наркотест е реагирал на канабис /марихуана/. Общото тегло на наркотичното вещество е 8.860 кг.
По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура - Хасково. Шофьорът е задържан с прокурорска мярка „задържане под стража" за 72 часа. Предстои да бъде внесено искане за постоянното му оставане в ареста.

Близо 1 тон нелегален алкохол задържаха митническите служители от Главна дирекция „ Митническо разузнаване и разследване“  в района на Пловдив.
 На 13.06.2019 г. митническите служители  извършват проверка в частен имот, намиращ се в населено място на територията на област Пловдив. В едно от гаражните помещения в имота, митническите служители откриват 900 литра етилов алкохол в 1242 стъклени бутилки от по 1 и  0.7 литра с надписи "водка", "уиски","мастика" и "ром". Всички бутилки са без български акцизен бандерол. В друг гараж на територията на имота,  митническите  служители откриват 50 литра течност с мирис на етилов алкохол, в пластмасови десетлитрови туби, укрити в автоканала. За откритите общо 950 литра алкохол  не са представи документи за обезпечен или платен акциз по Закона за акцизите и данъчните складове. Алкохолът е иззет. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура Пловдив.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Нещо...

със заглавието ви не е в ред. Редактори нямате ли?

19.06.2019 15:03:03

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.